29 Mart 2018 Perşembe

Japonların Din Kültürleri - 日本の宗教文化

Merhaba dostlar,

Bugün çok saygı duyduğum ve bir o kadar da bende merak uyandıran Japonların kültürel yapılarına ilişkin bir dizi bilgiler sunacağım. Bu ilk bölümde Japon halkının dini inanışlarının kültürel yapılarıyla nasıl bir sentez oluşturduğuna göz gezdireceğiz. (ハロー・フレンド, 私は、今日非常に尊敬され、私も興味を持っている日本語の文化的構造についての一連の情報を提示します。 この第1章では、日本人が文化遺産と文化的信念をどのように統合しているかを見ていきます。)

Ä°lgili resim


日本人は主に「神道」の宗教を信じている。 仏教も一般的ですが、国家宗教は実際神道です...この宗教は日本人の「道の道」を意味します。
Yani... Japonlar büyük bir çoğunlukla "Şintoizm" dinine inanmaktadır. Budizm de yaygın fakat milli dinleri aslında Şintoizm... Bu dinin Japonca anlamı "Tanrıların Yolu" demektir.


神道には多くの神がいます。 これらの中で最も重要なのは妻と姉妹(izanagi)と(izanami)です。 この2つの言葉は、それぞれ「男性」と「女性」を意味します。
Şintoizm'de çok fazla ilah bulunmaktadır. Bunlardan en önemli olanlar hem eş hem kardeş olan (izanagi) ve (izanami)'dir. Bu iki kelime sırasıyla "Erkek" ve "Kadın" anlamlarına gelmektedir. 

神道によると、聖なるテキストはこれらの神々によって作られています。 彼らは人間として生まれ、結婚し、病気になる。 彼らは嫉妬深く、ネットで、さらには死んでいる。
Şintoizm'e göre kutsal metinler bu ilahlar tarafından yapılmaktadır. Onlar da biz insanlar gibi doğmakta, evlenmekte, hastalanmaktadır. Kıskanırlar, ağlarlar ve hatta ölürler.

彼らの信念によると、 兄弟姉妹である天国の神(伊奈)と地球の神(いざなみ)は、日本の島々や他の「自然の力」を生み出しました。
İnançlarına göre; hem kardeş hem karı-koca olan Gök Tanrı (İzanagi) ve Yer Tanrı (İzanami) Japonya'da bulunan tüm ada ve diğer "Tabiat Tanrılarını" doğurmuşlardır.


izanagi and izanami ile ilgili görsel sonucu

一般的な情報によると、日本には約800万の神がいる。 それは山、川、火、雷、嵐、雨のような気象イベントの神であるので、あらゆる職業の神があることは興味深い。
Genel bilgiye göre Japonya'da 8 milyon civarında tanrı vardır. Dağ, ırmak, ateş, gök gürlemesi, fırtına, yağmur gibi hava olaylarının ilahları olduğu gibi  ilginçtir ki her mesleğe ait ilahlar vardır.   

日本人はシンプルでシンプルな礼拝をすることを好む。 崇拝したい人は、イスラム教徒を敬遠しながら、モスクの手、顔、足を洗う。 彼は寺院の貴重なものの前にひざまずいています。 彼は礼拝を終えて外出する。
Japonların ibadet şekilleri sade, basit şekilde yerine getirmeyi tercih ederler. İbadet etmek isteyen kişi mabede gider, elini, yüzünü ve ayaklarını biz müslümanların abdest alması gibi yıkarlar. Mabetteki kıymetli eşya karşısında diz çöker. İbadetini tamamlar ve dışarı çıkar.

神道の信念によれば、死ぬ者はみな神です。 彼らによると、家族は宗教であり、家族が子供の場合、それは寺院です。 人々に対して義務を果たす人は、生計に対して義務を果たしたとみなされます。
Şintoizm inancına göre ölen herkes Kami olur. Onlara göre aile bir dindir, aile ocağı ise tapınak görevi görür. Ölülere karşı görevini yapan insan, yaşayanlara karşı da görevini yapmış sayılır.

japonlarda ibadet ile ilgili görsel sonucu

今日、神道の人口は約1億人と推定されています。
Günümüzde Şintoistlerin sayısı 100 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir.

一般的に、日本人は、世界は善良で悪霊に満ちていると信じています。
Genellikle Japonlar dünyanın iyi ve kötü ruhlarla dolu olduğuna inanırlar.

japonlarda korku ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...