12 Mart 2018 Pazartesi

Evde Sucuk Nasıl Yapılır?

Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde yayınladığım Tehlikeli 3'lü yazım sonrasında sizlere evde kendi sucuğumuzu nasıl yapabileceğimizi anlatma sözü vermiştim. Şimdi o sözü tutma vakti geldi.
sucuk ile ilgili görsel sonucu
En azından ne kullanarak, nasıl yaparak tüketeceğimizi bildiğimiz lezzetli bir sucuk yapımına hazır olun. Önce malzemeleri not edin demiyorum, yazımı açık tutun, okuya okuya hazırlayın :)


Öncelikle sarımsakların kabuklarını soyun. Üzerine hafif tuz ilave edip havanda dövmelisiniz. Tüm baharatları ve tuzu bir kabın içine alın ve güzelce karıştırın. Derin bir kabın içine etleri koydultan sonra dövülmüş sarımsakları ve baharat karışımını ilave edip yarım saate yakın süreyle yoğurun.

Yoğurmayı bitirdiniz. Sıra dinlendirmeye geldi. Etin bulunduğu kabın üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 1 gün dinlendirin. Ertesi gün çıkarıp et kıyma makinesinden (evinizde varsa) geçirin. Kıyma makineniz yoksa da sorun değil, dinlenen eti "et dövme aletiyle" de dövüp yeniden yoğurmanız gerekecek ama. 20 dakika kadar yoğurmak yeterli olur. 

İlgili resimHuniniz var mı? Varsa güzel...Çünkü o huni yardımıyla hazırladığınız eti kurutulmuş dana bağırsaklarının ve streç filminin içine doldurmaya başlayabilirsiniz. Burada önemli bir husus var: Kurutulmuş dana bağırsağını kasaplarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Bulamazsanız streç film kullanın. Ama dana bağırsağında olduğu gibi bir lezzet vermeyecek, bunu da belirtmekte fayda var. Dana bağırsağının hijyenik olmadığını düşünürseniz, bir önerim daha var: Bu materyali sirkeli su içinde 10 dakika kadar bekletip temiz bir havla yada bezle kurulamaya gayret edin. Evet, artık dolum için hazırsınız. Doldururken hava kabarcıklarının oluşmamasına dikkat edin yoksa kuruturken küf oluşması mümkün hale gelir. Böyle bir hava kabarcığı görürseniz de iğne yardımıyla patlatın. Her iki uç noktasında  boşluklar bırakın, daha sonra boşluk bıraktığınız kısımları iyice kıvırın ve uçlarını birbirine bağlayın. 

Kurutma işi de özen gerektirir. İşlemi tüm ete uyguladıktan sonra elde ettiğiniz sucukları kalın bir ipe dizin. İlkbahar yaz aylarında yapıyorsanız iyi bir sıcaklıkta 3 gün kurutma için yeterliyken sonbahar ve kış aylarında hava sıcaklığına bağlı olarak 7 gün optimaldir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...