12 Şubat 2018 Pazartesi

Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler) Şehitleri... (2)

Geçtiğimiz hafta yayınladığım yazımın ardından, duygusal ve güzel geribildirimler aldım. Burada önemli olan mevzu neyin ne kadar beğenildiği yada takdir gördüğü değil, unutulmaması gereken ancak yeteri kadar değer verilmeyen ve maalesef ki unutulanların gönüllerde bir nebze olsun yaşatılabilmesidir.

Yazımın 2.bölümünde farklı iller, farklı hayatlar, ama aynı acıya tanıklık edeceğiz.

Boyabat Şehidi Piyade Uzman Çavuş SADIK APARANGİL

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 35 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in Sinop Boyabat İlçesindeki baba evine acı haberi ulaştırıldı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, köy muhtarı olan babası Recep Aparangil basın mensuplarının evlerine gelmesine ve çekim yapmasına izin vermedi. İyi de yaptı, zira haber niteliğinde olsa da şehidimizin medya malzemesi yapılması doğru değildi. Zaten olacağı da şuydu, sadece 1 dakika ekranda görülecek, sonra magazin haberlerine geçilecekti. Haberi izlerken memleketim Boyabat'tan gelen bu acı haber beni derinden etkilemişti. Dün gibi hatırlıyorum. Yaşımız birdi, aynı topraklardan gelen kardeşimin şehadeti acı vericiydi sonuçta...


26 Ağustos 2002 tarihinde Piyade Uzman Çavuş rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı emrinde göreve başladığı biliniyordu. Ardından 2002-2006 yılları arasında Hakkari’de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrinde çeşitli görevlerde bulundu. 14 Ağustos 2006 tarihinden itibaren ise, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığına katıldı.

Piyade Uzman Çavuş CANER ÇELİK

Aynı gün, aynı saatlerde Sadık gibi Özel Kuvvetlerde görevli Pyd.Uzm.Çavuş Caner Çelik de aynı çatışmada şehit düştü. Ardahan Hanak’ın Serinkuyu Köyü’nde yaşayan ailesine haberi, Hanak Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ile askeri yetkililer verdi. Acı haberin ardından evin dört bir tarafına Türk bayrakları asıldı. Evin 4 çocuğundan 3'süydü ve bekardı. Yürek burkan bu haberi alan annesinin dilinden sadece şu cümleler dökülüverdi: "Canım benim kurban olduğum kuzum. Ne yaptın Caner’im, gelin mi getirdin?"



Piyade Üsteğmen UĞUR TAŞÇI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgüyle çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Uğur Taşçı, İstanbul’daki cenaze töreniyle toprağa verilmişti. Aslen Gaziantep'li olan şehit Üsteğmen Taşçı’nın, geçen yaz Nizip’e gidip, babası Mehmet Taşçı’nın yıllar önce İstanbul’a göç ederken sattığı iki katlı evi satın aldığı ortaya çıktı. Kendisi de o evde doğan Taşçı, evi restore ettikten sonra, babasına hediye edip, sürpriz yapmak istiyordu. Evin bulunduğu Fevkani Mahallesi’nin Muhtarı İbrahim Halil Polat, şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın bu evde doğup büyüdüğünü belirterek, “Babası İstanbul’a taşınacağı zaman evi satmıştı. Geçen yaz buraya gelen şehit üsteğmenimiz, biriktirdiği parayla evi satın aldı, hatta bir süre burada kaldı. Harap olan baba ocağını, onardıktan sonra, babasına hediye edip, ona sürpriz yapmak istiyordu. Ama kısmet olmadı” dedi. Mahalle sakinleri de, ‘Hayırlı bir evlat ve iyi bir insandı’ diye gözyaşı döküyor.

Jandarma Üsteğmen HARUN PARLAK


Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada Üsteğmen Harun Parlak şehit düştü. Henüz 25 yaşında olan şehit Üsteğmen Harun Parlak, Sorgun ilçesine bağlı Aşağı Emirler köyündendi ve Ethem - Zeynep Parlak çiftinin tek oğluydu. Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki tüm camilerde kendisi için sela verildi. Şehidin cenazesi Ankara’da defnedildi.

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş BÜLENT AYDIN 


15 Temmuz'un ilk şehidi her ne kadar Astsubay Ömer Halisdemir olarak bilinse de o gece Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın Koruma Astsubayı Piyade Başçavuş Bülent Aydın, komutanıyla saat 21.43'te  Genelkurmay Karargahına girmelerinin ardından, yine Özel Kuvvetler mensubu olan ancak darbe girişimine katılan askerlerin açtığı ilk ateşle şehit oldu. 47 yaşında aslanlar gibi bir askerdi. Hayatı, 90'lı yıllarda terörün en yoğun yaşandığı dönemde Güneydoğu Anadolu'daki çatışmalarda geçmiş, emekliliğine çok kısa bir süre kala Kara Kuvvetleri Komutanlığına koruma personeli olarak atanmıştı. Onun için alışılagelmiş bir düzen değildi bu, ama görev görevdi. Fazlasını da yapmıştı. Yine de gözünü kırpmadı, kuvvet komutanına zarar verilmemesi için yapması gerekeni biliyordu. Sonuna dek koruması için refakat ettiği komutanının yaşaması için kendi canını feda etti, şehit düştü. 

Piyade Yüzbaşı BARIŞ KIRICI

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 22 Temmuz'da karadan sevkiyatın tehlikeli olduğu bölgelere havadan ulaşan S-70 Skorsky tipi helikopter inişe geçtiği sırada düşmüştü. Kazada, 5 asker şehit olurken, 7 asker de yaralanmıştı. Yaralı askerler önce Van 100.Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan askerler ilk müdahalenin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edildi. Yaralılardan Yüzbaşı Barış, tedavi gördüğü hastanede akşam saatlerinde verdiği yaşam savaşını kaybetti ve şehit düştü. Henüz 32 yaşında, idealist ve seçkin bir askerdi Barış... Babası gibi asker olmuştu, mesleğini seviyordu. Şehidin babasının son sözü her zamanki cümle oldu: "VATAN SAĞOLSUN"

Piyade Yüzbaşı FATİH YAŞAR

Fatih Yüzbaşının hikayesi de diğer kardeşlerim gibi çok farklı değil... Sur'da terör örgütü PKK ile silahlı çatışma çıktı. Bu esnada hainlerin suikast tüfeği olarak bilinen Kanas ile Fatih Yaşar'ı şehit ettiler. Şehit düşen Yüzbaşı Fatih Yaşar için cenazesi sonrasında sınıf arkadaşları toplandı, Gölcük Anıtpark'ta bin kişilik lokma döktürüp dağıttı. Sur Şehidi olarak gönüllere gömüldü o da. 


Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş ÖNDER PINAR

Diğer memleketim Elazığ için Önder Pınar'ın yeri ayrıdır. Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab'da görev yapmaktaydı. Yoğun çatışmalarda şehit düşen Önder'in naaşı Elazığ'a getirildiğinde binler kendisini bekliyordu. Baba ocağında ateş yanarken ana yüreğinde derin bir sessizlik hakimdi, bundan sonra da öyle olacaktı. 





Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş HAMZA ŞİMŞEK
Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş HÜSNÜ BİLGİÇ

TSK tarafından Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ, yoğun havan saldırılarını sıklaştırmıştı. Hainlerin top mermisiyle düzenlediği bu saldırılardan birinde şehit olan 24 yaşındaki astsubay kıdemli çavuş Hamza Şimşek ve 28 yaşındaki Hüsnü Bilgiç'in cenazeleri, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Hamza'yı Ankara'ya, Hüsnü'yü ise memleketi Malatya'ya gönderdiler. Aileleri, sağ gönderdikleri evlatlarının naaşlarını alırken sinir krizleri geçirdi. Görenlerin içi burkuluyordu, teröre lanetler yağdırılıyordu ama nafileydi; ana-baba yüreği bu... Kabullenemediler...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...