5 Mart 2018 Pazartesi

Bir İntihar Ormanının Anatomisi: Aokigahara Ormanı

Japonya’da ünlü bir dağ vardır. Fuji Dağı denilen bu dağın eteklerinde korkutucu bir orman bulunuyor. Bu ormanı korkutucu kılan şeyse, yeşil ve gövdesi yosunlarla kaplı ağaçlar değil; orada yaşanan tuhaf olaylar. İşte aslında doğal bir güzellik olan "Aokigahara ormanı"nın tüyler ürperten, korku filmlerine konu olan hikayesi.


japonya intihar dağı ile ilgili görsel sonucu

Değerli dostlarım, öncelikle bahsetmek lazım ki burası bir intihar ormanı... Ölümü tercih eden Japonlar intihar etmek için buraya geliyorlar. Ormanın kötü ruhlara ev sahipliği yaptığı inancı hakim Japonlar arasında. Ancak tezat bir durum dahi olsa da bu kötü ruhların aynı zamanda kutsal ruhlar olduğuna da inanılıyor. 

1.aokigahara.ormani.japonyadaki
İntihar etmek isteyen insanlar, buraya gelip önce birkaç gün kamp yapıyorlar. Kimbilir, belki de ölümü bir kez daha gözden geçiriyorlardır.


Bu ormanda yürüyüş yapmak bile tam anlamıyla bir kabus... Neden derseniz, polis ve rehberlerce çizilen patikalardan, emniyet şeritlerinden ayrılmanız halinde ormanda kaybolmanız işten bile değil. Ama tek sorun bu da değil, bir şekilde yolunuzu bulabilirsiniz ama intihar etmiş bir insanın cesedine rastlama durumunuz da söz konusu kaybolursanız. 

3.normal.ormanlarda.ates.takmayiniz

Bu bir uyarı levhası. Ancak burada "Lütfen Ateş Yakmayınız", "Piknik Yapmak Yasaktır", "Çimlere Basmayalım" falan yazmıyor. Yazan şey şu: "İntihar etmeden önce lütfen bir kez daha düşünün; polisi yada bir yakınınızı arayın"...

Ormanda gezintiye çıkıp da sağ dönenlerin ortak ifadelerinden biri de, 2-3 km içeriye girdikten sonra ormanın derinliklerinde tüyler ürperten uğultular duymuş olmaları... Bu uğultuların kaynağıysa hala bilinmiyor. İnsanlar, bunun dünya ile ölüm arasında kalmış ruhların sesleri olduğunu düşünüyor.

japonya intihar dağı ile ilgili görsel sonucuSadece ormana intihar için değil, gezmeye gelenlerin de öldüğü biliniyor. Zira ormanın zemini demir rezervi barındırıyor. Bu da doğal olarak pusulaların hatalı kullanımına ve insanların ormanda kaybolmalarına, hatta ölümlerine yol açıyor. Bununla birlikte duyulan uğultulardan korkan insanların da bu korku nedeniyle anlık kalp krizi geçirdikleri de yapılan otopsilerde anlaşılmış. 

Ormanla ilgili son bir anektod daha vereyim; Aokigahara Orman Müdürlüğünde bir ceset odası bulunuyor. Tesadüfen de olsa bulunan cesetler önce burada muhafaza ediliyor, ardından hastanelere veya polis merkezlerine naklediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda (2016) vizyona giren "The Forest/Orman" filmi bu ormanın hikayesinden yola çıkılarak çekilmiştir. Korku türünü seviyorsanız izlemeniz tavsiyemdir, ancak korkuyorsanız uzak durun (!)

İlgili resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...