13 Şubat 2018 Salı

Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler) Şehitleri... (3)

Yazımın 3. ve bu son bölümünde hayatlarına ve şehadetlerine haber kanalları aracılığıyla vakıf olabildiğimiz kahramanlardan son bir kaçına yer vereceğim. 




Topçu Yarbay İLKER ÇELİKCAN

Nisan 2016... 16 askerimiz PKK’lı teröristlerin kurduğu tuzak sonucu haince şehit edildi. Şehit düşen askerler arasında Bordo Bereli Yarbay İlker Çelikcan da bulunuyordu. Şehit Yarbay’ı yakından tanıyan kendisi de asker kökenli olan Güvenlik Uzman Metin Gürcan, “Yarbay askerlerinin önüne atılarak saatlerce kahramanca teröristlerle çatıştı. Gözü kara, kahmaraman bir subaydı. Hep askerlerini düşünürdü. Zira askerlerinin önünde çarpışarak şehit oldu” dedi.

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş HALİT TOPUZ

Halit Başçavuş Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde çıkan çatışmalara katılmıştı. Görev bilinci onun için herşey anlamına geliyordu. İlk çatışmada şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Halit Topuz'un Türk bayrağına sarılı naaşı, kortejle Bursa'daki Ulu Cami önüne getirildi. Şehidin polis olan ağabeyi Haluk Topuz da kardeşinin Bordo Beresini takarak silah arkadaşlarına sarıldı. Tören alanında şehidin tabutunun üzerine beresi ve yanına ise 4 mermi bırakıldı. Anlamı, eninde sonunda şehidin yediği bu mermilerle kanı yerde bırakılmayacak.

Piyade Astsubay Üstçavuş KIVANÇ KAŞIKÇI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 98'nci gününde kaybolan ve kendisinden 1,5 ay boyunca kendisinden haber alınamayan Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı'nın yapılan arama tarama faaliyetlerinde şehit olduğu anlaşıldı. Acılı haberin ardından baba ocağı derin bir sessizliğe büründü. O gün yoğun kar yağışı olmasına rağmen şehidin yakınları ve arkadaşları ailenin acısına ortak olabilmek için eve akın etti.

Bu arada en son bayramda ailesi ve yakınlarıyla görüştüğü öğrenilen şehit Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl şehit düştüğü bilgisi ise hiç açıklanmadı.

Piyade Astsubay Başçavuş VOLKAN KÜLEKÇİ

17 Aralık 2016... Cumartesi günüydü. Fırat Kalkanı Operasyonu için Suriye’nin El-Bab Bölgesi’nde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait birliğe düzenlenen saldırıda piyade astsubay başçavuş Volkan Külekçi çok ağır yaralandı. Tedavi gördüğü Gaziantep Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamayarak şehit olan 35 yaşındaki genç astsubay, ailesi, sevenleri ve silah arkadaşlarının gözyaşları eşliğinde memleketi Erzurum'da toprağa verildi. 







Piyade Astsubay Üstçavuş RAHMİ YILAN

Rahmi'nin hikayesi farklıydı biraz diğerlerine göre... Kazara da olsa vatani görevde hayatını kaybetmek şehadettir, onunki de böyle olmuştu. Bolu Komando Tugayı'ndan geçici görevle Hakkari Yüksekova'ya giden Rahmi'yi acı bir sürpriz bekliyordu. Birlik içerisinde patlayan el bombası sonucu şehit düştü. Memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde törenle toprağa verildi. Hepsinde olduğu gibi şehidin babası İdris Yılan, yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi o gün. Anne Fadime Yılan, cenaze namazı kılınırken fenalaştı, görenler bu acıya şahit olanların yürekleri burkuldu. Abla Selda Bakar'ın, cenaze töreni boyunca gözyaşlarına hakim olamaması, kardeşinin fotoğrafını öpmesi yürekleri dağladı. Şehidin 6 aylık hamile eşi Hayriye Yılan ise sakin kalmaya çalıştı. Eşinin cenazesi araca konulduktan sonra tabuta dokunan Hayriye Yılan, şehitliğe kadar cenaze aracını yürüyerek takip etti. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirildiği sırada selam veren bir kadın astsubay ise gözyaşlarını tutamadı. 


Jandarma Astsubay Çavuş ÖMER FARUK DARBAŞ

Ömer de şehit devreleri gibi genç bir astsubaydı. Terörün bitmediği, hatta daha da azdığı ve azdırıldığı bu topraklarda şehadet mertebesine erişen yegane gençlerimizden biriydi. Mardin’in Derik ilçesinde hain bölücülerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının (C4) asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş, gözyaşları eşliğinde memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi Gülabibey Mahallesi’ndeki baba ocağına son kez getirilerek helallik alındı. 

Ömer şehit olmasaydı, şehit olduğu günden bir gün önce ailesinin yanına izne gelecekti. Ömer'in liseyi bitirdikten sonra astsubaylığı tercih ettiğini ve 3 yıl önce göreve başladığı belirtildi.


Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş OKAN ALTIPARMAK

Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görevli Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Altıparmak'ın cenazesi, ailesinden alınan DNA örnekleriyle belirlendikten sonra dün akşam saatlerinde memleketi Konya'ya getirildi. Okan'ın naaşı, ailesi İstanbul'da oturduğu için dedesi İsmail Altıparmak'ın evine helallik alınması için götürüldü.  
Ailesi Üsküdar'da yaşıyordu Okan'ın... Yaklaşık 1 hafta önce telefonla görüştüğü babası Yaşar Altıparmak'a, ''Şehit olursam, beni doğduğum topraklara, memleketine defnedin'' dediği öğrenildi.
Törene silah arkadaşları, asker ve sivil yetkililerle vatandaşlar katıldı. Törende şehit Okan Altıpanmak'ın, Deniz kuvvetlerinde Teğmen olan ikizi Oktay ile diğer kardeşleri İsmail, Onur ve Nur Altıparmak metin olmaya gayret ettiler.

Ve... Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş ÖMER HALİSDEMİR



Hepimizin farklı korkuları yaşadığı 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara'da önemli ve bir o kadar da acı olaylar yaşanmaktaydı. Makam aracı Özel Kuvvetler Komutanlığına giden yol üzerinde 3 araç tarafından sıkıştırılan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, bu pusudan kurtulmayı başardı. Bir kalkışma olduğunu anlayan ve Özel Kuvvetler Karargâhı’nın da ele geçirilmek istendiğini öğrenen Aksakallı, en güvendiği adamını aradı ve karargâhtaki nöbetçi subaylara ulaşmaya çalıştı. Güvendiği askerlerine silahlarını alarak komutanlığın önüne gelmeleri emrini verdi.

Zekai Paşa, karargâhı aradığında, darbeci Terzi’nin "Ben oraya geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, içeriye komutanlardan kimseyi almayın, gerekirse ateş edin" emrini verdiğini öğrendi. Sonrasında Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir’i arayan Zekai Paşa o acı emri şöyle verdi: “Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şehadet var. Biliyorsun, seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et.”

Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan bu emir üzerine vakur bir sesle Zekai Paşa'ya hitaben, "Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi. 

Silopi'de görevli fetullahçı terör örgütü mensubu Tuğgeneral Semih Terzi, saat 02.16 sularında helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emriyle silahını eline alan Astsubay Ömer Halisdemir, karargâh binası girişindeki ağaçlık alana saklandı. Helikopterden inip karargah binasına doğru yürüyen darbeci askerlerin arasına karıştı ve silahını çekerek Terzi'ye 3 el ateş etti. Terzi, yere yığılırken, Halisdemir karargâh binasının yanında bulunan ağaçlık alana doğru koştu. Bu esnada Terzi'nin yanında bulunan cuntacılar Halisdemir'in arkasından ateş açtı. Halisdemir'e 15 el ateş edildi. Halisdemir'i vuran ilk kurşunu sıkan ismin Binbaşı Fatih Şahin olduğu anlaşıldı. Şahin 12 el ateş etmişti. 

Girişimin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etti. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Bordo Bereli Halisdemir, olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edildi.



Terörün adı farklıdır; PKK'dır, IŞİD'dir, DHKPC'dir, hatta FETÖ'dür. Farklı isimler verilebilir, zamanla başka örgütler başka artniyetli vatan hainleri ortaya da çıkabilir. Değişmeyen tek şeyse amacıdır. Ulusal güvenliği tehdit, vatanın bölünmez bütünlüğüne zarar vermek hatta vatanı parçalamak.



Bölüm başında belirttiğim gibi, isimleri unutulan, hikayeleri çok da konuşulmayan, ama yüreklerde gömülü daha nice kahramana yer vermek isterdim burada. Bilinmesi gereken bir gerçek de şudur ki, bu topraklarda kahramanlar tükenmez. Bize ilham veren ve bugün gülüp eğlenebildiğimiz günleri yaşayabilmemiz için toprak altına giren tüm şehitlerimizin mekanları cennet, ışıkları rabbin nuru olsun.

BİR ÖLÜR, BİN DİRİLİRİZ !!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...