27 Mart 2018 Salı

Bir Meydan Okuyuş: TITANIC

31 Mart 1910... White Star Line şirketi, o dönemin en iyi buhar makinesini yapmıştı. Özel bir tersanede yapımı gerçekleştirilen ve yapımı 26 süren süper lüks geminin adı TİTANİC idi. Gemi 1912’de tamamlandı ve 10 Nisan 1912 sabahı yolcularını misafir etmeye başladı. Kaptan John Smith İngiltere Southampton’dan ayrılan geminin rotasını önce bir Fransız limanı olan Cherbourg’a, oradan da İngiltere sahillerinden Queenstown’a çevirdi. 
titanic ile ilgili görsel sonucu
14 Nisan 1912 gecesi... Saat 23:39... İçeride müthiş bir parti var ve müziğin seyri, geminin misafirlerini esir almış durumda. Ama dışarıda olağan olmayan birşeyler dönüyor. Gemi, gözcülerin yoğun sis sebebiyle fark edemedikleri bir buz dağına tam gaz ilerliyor. Belki de Titanic`in o heybeti ve muhteşem teknolojisine çok güvenmeyip radyo sinyalleri dikkate alınmış olsa her şey çok farklı olabilir hatta tarih yeniden yazılabilir. Ama bu yapılmıyor tabi, 20 dakikalık bir dikkatsizlik ve kibir yerini felakete bırakıyor. Sonuç, buz dağı gemiyi sancak tarafından bıçağın kağıdı kesmesi gibi kesiyor. Gemide sadece 20 adet filika bulunmakta ve bu filikalar sadece 1,178 kişiyi taşıyabilecek kapasitede. Ama geminin yolcu sayısı 2,435+892 mürettebat...
Ä°lgili resim
Toplamda 3547 kişiyi barındıran bu muazzam süper gemi aslında yola çıkmadan kendi felaketini hazırlamıştı. Neden derseniz, gemiye biniş biletlerinin arkasında şu ibare geçmekteydi: "Tanrı'nın Dahi Batıramayacağı Gemi Yolculuğuna Hoşgeldiniz"... Filikalar indirilmeye başlandığında kaptan John Smith ilk önce kadınlar ve çocukların indirilmesini emretmişti. Gemi orta kısmından ikiye ayrılmış durumdaydı ve birçok kişi gemiden suya düşerek hayatını kaybetti. 
titanik isminin anlamı ile ilgili görsel sonucuKuzey Atlantik’te batan Titanic ilk ve son yolculuğunu yaşadı. Tahminen 2 saat 40 dakika gibi bir sürede de battı. Kaptan John Smith’in ölümü hakkında bazı rivayetler döner durur. Kimilerine göre silahla intihar etmiştir, bazı kaynaklara göre de gemiyle birlikte canlı olarak sulara gömülmüştür. Kimbilir... Bir diğer ilginç nokta da gemi batarken içinde Türk vatandaşların bulunduğu konusudur. Ancak ulaşılan yolcu listesinde Türklerin yolculuğa çıkmaktan vazgeçip yerlerini başka yolculara sattığı yönünde bilgiler bulunmaktadır. 
Not: Titanic, eski Yunan mitolojisinde dünyayı yöneten tanrılar anlamı taşımaktadır. Diğer bir anlamı da "dev gibi büyük"tür. Üretici firma bu ismi verirken ve yolculuk biletlerine "Tanrı'nın Dahi Batıramayacağı Gemi Yolculuğuna Hoşgeldiniz" şeklinde bir ibare yazdırırken muhtemelen kibirlerine yenilip bir meydan okumaya davetiye çıkartmış olmalılar. 
Ä°lgili resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...