2 Mayıs 2018 Çarşamba

Kapadokya Sadece Ürgüp Değildir

Merhaba arkadaşlarım,

Yaklaşık 10-12 gündür İstanbul dışındaydım. Bu periyodda 3 günümüzü eşimle Kapadokya turuna ayırdık. Kapadokya'ya ilişkin olarak genel bir düşüncem vardı ve halen aynı düşünceyi savunuyorum. "Kapadokya, sadece Ürgüp değildir."

Daha önceki yazımdan, Kapadokya izlenimlerime ulaşabilirsiniz. Ben bugün sizlere Kapadokya'da gidilebilecek restoran önerilerinden bahsetmek istiyorum. Bunu yaparken herhangi bir sıralama yapmayacağım. Zira, bazı mekanlar kaliteli olsa da lezzet beklentilerinizi karşılamayacağı gibi, bazı mekanlarda da sunum ve lezzet ters orantılı görünüyor olacak. "Salaş" diyeceksiniz, ama belki de yeniden gitseniz bir kez daha ziyaret edeceksiniz. Gelin hep birlikte bir kaç mekanı irdeleyelim.

OLD CAPADOCİA RESTAURANT (Göreme)

Ä°lgili resim

Ä°lgili resim
Lafı hiç uzatıp şöyle böyle demeyeceğim. Bu restorana gönül rahatlığıyla girebilirsiniz. Kapadokya'nın yöresel lezzeti olan testi kebabı için Tripadvisor vs gibi öneri sayfaları farklı mekanlar gösterebilir. Ancak lezzetin burada denenmesini de tavsiye ederim ben. Lezzet ve fiyat endeksi açısından tavsiye listemdedir. 33 TL'lik testi kebabının aynısını başka yerde 70 TL'ye yemek istemezsiniz. Sunumu da oldukça hoşumuza gitti.

Mekan son derece otantik bir havayla restore edilmiş. Yemek yerken bu durum sizi içine çekiyor. Ayrıca hoşumuza giden bir başka husus, mekanın hemen yan tarafında camekan ile mutfaklarının halka şeffaf biçimde gösteriliyor olması. Temiz iş yapıyorlar. Çalışanları ilgili ve güleryüzlü. Hizmet hızı ise ortalama derecede... Kapadokya'ya gittiğinizde testi kebabı yemek isterseniz, bazı mekanlar size 2-3 saat önceden sipariş verip sonra mekana gelmenizi tavsiye ediyor. Ama buna çok da gerek görmedik. Açlık zaman beklemez derim hep, Old Cappadocia, size en geç 20 dakika içerisinde bu hizmeti sunabiliyor.

testi kebabı ile ilgili görsel sonucu


MİLLOCAL RESTAURANT (Uçhisar)

millocal restaurant ile ilgili görsel sonucu

Bu mekan aslında bir otelin restoranı... Kısaca anlatmak gerekirse, Kapadokya'daki son akşamımızı diğer yerlere göre daha kaliteli bir restoranda yemek yiyerek geçirmek istedik. Bazı öneri ve yorumlar kötüyken bazıları son derece iyiydi. Mekana ilk girdiğinizde buranın belki de Kapadokya'da bulunan oteller arasında en iyilerinden biri olduğuna kanaat getiriyorsunuz. Bunda da haklı olabilirsiniz, zira restorasyon yapısı, manzarası, hakim konumu sizi etkisi altına alıyor. Yemek olarak ızgara köfte, kızarmış patates ve Spagetti Bolognese talep ettik. İstanbul'da bulunduğumuz birçok mekandaki fiyatlara göre tabii ki daha yüksekti fiyatları. Kaliteyle ters olarak hizmetin biraz yavaş ve eksik olduğunu söyleyebilirim. Zira siz talep etmeden masaya tuz-karabiber gibi olması gereken unsurlar getirilmiyor.

Yemeklerimiz geldikten sonra baktım ki benim gibi zayıf bir adam bile bu porsiyonla doymayacak. Yöresel pideye sarıldık. Tahminen 2 pidenin 1,5'uğunu ben tüketmişimdir doyabilmek için. Izgara köfte porsiyonu bana göre yerindeydi ve doyurucuydu. Ancak gelen patates kızartması soğuktu, sağolsunlar değiştirdiler.

Çok uzatmayacağım, yemeği tamamladıktan sonra mekanda çok vakit kaybetmek istemedik. Hesabı istedik, kalktık. Çıkışta rezervasyon için telefonda teyitleştiğimiz ve sonradan mekanın sahibi olduğunu öğrendiğimiz Alper Bey ile karşılaştık. Son derece beyefendi, kibar tavırlarıyla memnun kalıp kalmadığımızı sordu. Ben biraz açık kart adamıyımdır, bilenler bilir. Lafımı çok sakınmam, bu nedenle de çok da sevilmeyebilirim. Alper Bey'e porsiyonlarının küçük olduğunu, pideyle doyabildiğimi iletince mekandan mutlu ayrılmamız için jestini yaptı; restorana özel tatlılarından ikramda bulundu. Biz tercih olarak Suffle ve Armut Tatlısı tercih ettik. Çok da beğendik. 


Fayda-Fiyat endeksi bakımından vasatta kaldığını düşünsek de ziyaret edilebilecek bir mekan olduğunu söyleyebiliriz. 

MEYDAN CAFE (Göreme)


Nurten Abla'dan bahsetmeden geçmek doğru olmaz. Göreme'de dolaşırken her öğün dolu dolu yemek yemeyi öngörmüyorsunuz. Yani sabah dolu bir kahvaltı edeyim, öğlen kebap yiyeyim, akşam da bir testi kebabı patlatayım denmiyor. Gündüzleri dolaşırken ayaküstü hafif birşeyler yemeyi tercih ediyorsunuz. İşte tam da öyle bir anda karşımıza "Meydan Cafe" çıktı Göreme'de. Burası ufak bir cafe. Çeşidi fazla da değil ama belki de işin güzel tarafı budur. Sosisli sandviç, tost, gözleme, spagetti vb tercihlerinizde Nurten Abla sizin için uygun bir seçenek olabilir. Hem sohbeti de oldukça samimi ve koyu. Sohbet esnasında aynı mekanı daha önce hediyelik eşya için kullandığını ama artık yeme-içme olayına girmek istediğini öğrendik. Bence doğru da bir seçenek olmuş aslında, çünkü Ürgüp, Göreme, Uçhisar gibi turistik noktalarda gezerken daha fazla yemek seçeneği olması gerektiğine inanıyoruz. 

CAPPADOCİA PİDE HOUSE (Göreme)

Ä°lgili resim

Herkes herşeyi sevmeyebilir ama pide yoğunlukla sevilen bir yiyecektir Türk halkı bakımından. Kapadokya'da yılın bu mevsiminde biz yerli turistler dışında Çinli ve Koreliler de yoğun biçimde ziyaret ediyorlar. Onlar da bizim lezzetlerimizi merak ediyorlar. Hep beraber girdik biz de Cappadocia Pide House'a... Çeşit bakımından her tür pideyi size sunuyorlar. Fiyatları da cazip. Pahalı olabileceğini düşünüyorsunuz ama ortalama bir fiyat sunuyorlar size. Lezzete gelince daha iyi bir et tercih edilebilir, ama lezzetten öte ilk etapta benim dikkatimi her zaman hizmet kalitesi ve güleryüz çeker. Bunları bulduğumda çok da şikayetçi olmam. Kapadokya'ya gidiyorsanız, bir öğününüzde buraya uğrayabilirsiniz.


ZİGGY RESTAURANT (Ürgüp)

ziggy kapadokya ile ilgili görsel sonucu

İstanbul'dan gidenler genelde Kapadokya'da nerede ne yenire bakar. Ziggy daha önce duyduğum ancak ziyaret etmediğim bir yerdi. Genel anlamda yemek kalitesi ve sunumunu başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Konumu, teras manzarası çok hoş ve tabi ki yemekleri cok lezzetli. Özellikle meze menüsünü denemekte yarar var. Denemedik ama damla sakızlı muhallebisini de tavsiyeler arasında okumuştum. Fiyatlar turistik bölge olmasından kaynaklı olarak uygun değil. Yaprak ciğerini mutlaka tadın. Rezervasyonsuz da gidilse oldukça sıcak karşılanıyorsunuz. Ürgüp çok hareketli bir bölge, akşam yemeğini sakin ama iyi bir yerde yemek isterseniz buraya uğrayabilirsiniz. Ayrıca menüsü herkese hitap ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...