15 Mayıs 2018 Salı

Geleceğinizin Yazı Dizisi: Sağlıklı Hamilelik İçin Öneriler (1)

Merhaba değerli dostlarım,

Sağlıklı yaşam üzerine tavsiyeler vermek için illa ki doktor olmak gerekmez. Ben de buradan yola çıkarak gerek çevremden edindiğim, gerekse kendi yaşamımda sağladığım tecrübelerle takipçilerime bilgi paylaşımında bulunmaya çalışıyorum.

Bu yazı dizisini hazırlamaya başlamadan önce biraz düşündüm. Acaba bu konu beni alakadar ediyor mu? Yazarsam benimle çevrem dalga geçer mi? Yanlış anlarlar mı?... Sonra cevaplarımı buldum. Bu konu beni alakadar ediyor çünkü eşim ilerki zamanda anne adayı olabileceği gibi ben de bir baba adayı olacağım ve bu bana farklı sorumluluklar yükleyecek. 

İki bölümden oluşturmaya gayret ettiğim bu dizinin birinci bölümünde hamilelik öncesi dikkate değer hususlara değineceğim. İkinci bölüm daha çok "saha görevi" gibi algılanabilecek.

Bir kadın için bazen bir bazen de birden çok bebek sahibi olana dek büyük bir hayaldir anne olmak, hamile kalmak. Büyük bir heyecanı vardır o duygunun Sorumluluklarınız büyüktür, iki kişisinizdir. Bu bağlamda yapmanız gerekenlerle yapmamanız gerekenleri iyi bir dengeye ve plana oturtup süreci kendiniz ve eşiniz için, hatta çocuk için dahi kolaylaştırmanız gerekecektir. İşte bu bölümde biraz bunlara değineceğim.


Öncelikli olarak hamile kalmak için esnek ama fit bir kiloda olmakta yarar var. Bunun anahtarı da sağlıklı beslenmek ve aşırıya kaçmadan spor yapmaktır. Düzenli bir cinsel hayatınız olsun. Çünkü yeri geldiğinde bu da bir spordur.

Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklarınız varsa bunları bırakın. Çünkü daha hamile kalmadan, ilerde çocuğunuza vereceğiniz genetiğinizi zararlı maddelerle beslemek istemezsiniz.

Sağlıklı bir hamilelik başlangıcı için size lazım olan ilk ekipman tabii ki sağlıklı bir erkeğin sağlıklı spermi olacaktır. Bu anlamda eşinizin de sizin kadar sağlıklı ve düzenli bir yaşamı tercih etmesine dikkat etmelisiniz. O da sağlıklı beslenmeli, gerekirse spor yapmalı, yaşamına dikkat etmeli, alkol ve sigara gibi zararlı maddelerden uzak durmalıdır.



Sıklıkla ve korunmasız halde gerçekleştirilen cinsel ilişki genellikle kadının en fazla bir sene içerisinde hamile kalmasını sağlayabilir. Haaa, o kadar deneme oldu ve hamile kalınamadı. Artık teknoloji gelişmiş vaziyette. Bir çok doğum uzmanı da kadınların hizmetinde. Hatta ve hatta herhangi bir sağlık kuruluşundan bile destek alınması mümkün olabiliyor. 



Yaş olarak da bazı kadınların ileri yaşta hamileliği tecrübe etmesi söz konusu olabiliyor. Sonuç olarak 20-30 yaş aralığında bir kadının hamileliği ile 30-40 yaş aralığındaki bir kadının hamileliğinin süreçleri farklılık gösterebilir. Yaşanan sorunlar, yaşanan sancılar vs vs gibi... Bu nedenle başta da dediğim gibi, geç yaşta hamilelik için o yaş aralığında hamilelik tecrübesi edinen bayanların yaşadıkları üzerine araştırma yapılması gerekebilir. Sonuçta bu bağlamda tedbir almak önemlidir.

Dizinin 2.bölümünde en uygun hamilelik şartları yaratmak konusunda diğer tavsiyelere erişebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...