Merhaba değerli dostlarım,
Bugün biraz sağlık üzerine yazmak istedim. Bu ara mevsimi gelip de sofralarımıza düşmeye başlayan, TV karşısında tuz eşliğinde yemeye bayıldığımız "erik" hakkında bilmediğimiz birkaç noktayı sizlerle paylaşacağım.
C vitamini deposu olan yeşil eriğin faydalarını ben de pek bilmiyordum, meğersem saymakla bitmiyormuş. İşte en yaygın etkileri:
![Ä°lgili resim](https://bilgibirikimi.net/wp-content/uploads/2016/05/erik-1.png)
- C deposu olduğu için doğal olarak bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasını sağlar.
- Yazımın başında da bahsetmiştim. Tuzlu yediğimizde büyük zevk alıyoruz. Kütür kütür yediğimiz her erik, diş etlerimizin sağlığı açısından bize fayda sağlıyor.
![erik ile ilgili görsel sonucu](https://images2cdn.sanalmarket.com.tr/images/1000/urun//large/27117005_large.jpg)
- Kilo vermek için de erik tüketebilirsiniz. Erik yedikten sonra kan şekeri ortalama değerlerine ulaşır. Kan şekerinizin dengeli olması, ortalama değerlerini koruyor olması kilo vermek açısından size fayda sağlayacaktır.
- Antioksidan deposudur ayrıca erik...
- Erik tüketenlerin akciğer kanseri, öksürük ve astım gibi kronik akciğer sorunlarından uzak kaldığı araştırmalarca saptanmıştır.
![ihtiyar ile ilgili görsel sonucu](https://ozymandiaswarning.files.wordpress.com/2009/11/old-man1.jpg)
Ufak bir dipnot: "Herşeyin fazlası zarardır" lafını da hatırlatmalıyım. Zira, sindirim sistemine birebir gelen eriğin fazlaca tüketimi ishal gibi sıkıntılı rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bununla birlikte tuzlu yemenin zevkine diyecek yok ancak aşırı tuzlu tüketim, alınan tuzun vücutta tutulmasına, tansiyon gibi rahatsızlıklara da davetiye çıkarabilir. Bu bakımdan dikkatli ve düzenli tüketim önem arzeder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder