8 Mayıs 2018 Salı

Cinsel Yaşamın Faydaları Saymakla Biter mi?

Merhaba değerli dostlarım;
Toplum olarak yıllarca tabularımızın esiri olduk. Çocuklarımızı bu tabular doğrultusunda yetiştirdik ama yanlışlarımız vardı, göremedik. Erkek çocuklarımıza "hadi oğlum göster amcana pipini" derken, kız evlatlarımıza "o saatte senin dışarda ne işin var, adam gibi giyin, kapa şu bacaklarını" tavrılarımızı sürdürdük. Cinselliği hep "ayıp birşeymiş" gibi anlattık.
Ä°lgili resimAma aslında hepsinin yanlış olduğunu şimdi şimdi görüyoruz. Bunca çocuk tecavüzü, bunca kadına şiddet, cinsel istismar haberi yoğunlukla belki de geçmişten gelen bastırılmış duygularımızın birer dışa vurumu oldu. Gerçi "biz" diyorum ama vakaları gördükçe bizim gibi eğitimini düzgün tamamlamış insanlardan bu tarz saçma hareketler çıkmadığı da net biçimde ortaya çıkıyor. Davranış bozuklukları oluşan belli bir kesim insanı, geçmişte bastırdığı duyguları, mevcut ortamın da kendisine tanıdığı gerek sosyal gerekse hukuki boşluklarla meydana gelebiliyor.
Neyse konuyu çok da dağıtmadan, tabu olarak nitelendirdiğimiz ama bazen açıkça da konuşabilmemiz gerektiğini düşündüğüm bir konu üzerine faydalardan bahsedeceğim; Cinsellik üzerine.
Cinsel yaşantının faydaları oldukça fazladır aslında. İlk bakışta anlamamız gereken ciddi sağlık problemlerinin azalmasında büyük rol oynadığıdır seksin. Düzenli cinsel yaşantısı olan bir kadın ve erkeğin beden yaşı, her zaman kimlik yaşından küçüktür. Sağlıklı ve düzenli bir cinsel yaşam, kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltır. Seks esnasında mutluluk hormonu salgılandığı ve fazlasıyla efor sarf edildiği için cinsellik yerini güzel bir uykuya bırakır. Uyku problemi çeken çiftler için düzenli seks fayda sağlayabilir. 
Uzmanlar haftada 2-3 kez birliktelik sağlanması halinde bağışıklık sistemimizin büyük oranda toparlayacağını ifade ediyor. Mutluluk hormonu sayesinde migren, damarsal, baş ve eklem ağrılarında azalma kaydedilir. Doğal ağrı kesici diyebiliriz yani. Erkekler bakımından testosteron hormonu salgılandığında kemiklerin güçlenmesi sağlanır. Biz erkeklerde ilerleyen yaşlarda görülmesi muhtemel bir tehlike vardır; Prostat... Düzenli seks prostat kanseri riskini de en aza indirger.
Kadın okuyucularım için farklı bir bilgi de paylaşmayı uygun görüyorum. Kadınların her ay yaşadıkları düzenli dönemler vardır. Bu dönemlerdeki ağrıların azaltılması bakımından yine doktorlarca düzenli seks tavsiye edilir. Sancıların azalması bu dönemde büyük önem taşımaktadır çünkü. 
Seksin bir diğer güzel faydası da kan akışında iyileşme sağlamasıdır. Yani dolaşım sistemimiz düzenlenmiş olur. Bu iyi bir cilt, iyi bir hücre yapısı anlamına gelir. Psikolojik anlamda destek niteliğinde de faydası vardır düzenli seksin. Araştırmalar, yoga etkisi yarattığı konusunda bilgiler vermektedir. 

Kıssadan ufak bir hisse... Yıllarca bazı şeylerden kaçtık, sanki kendimizi birşeylerden korumak için yaptık ama bu doğru bir yaklaşım olmadı. Belki de bu yazıyı okuduktan sonra "bu adam ne demeye getiriyor?" diye düşünenleriniz, soranlarınız bile olacaktır. Ama varsın olsun, böyle düşünenler de çıksa can sağlığı olsun derim. Zira herşeyin başı sağlık ve bu sağlığı sağlayacak her konuda yazmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...