15 Mayıs 2018 Salı

Geleceğinizin Yazı Dizisi: Sağlıklı Hamilelik İçin Öneriler (2)

Geldik dizimizin ikinci bölümüne. Burada hamile kalmak için lik dönemi üzerinde duracağım.
Hamile kalmak için uygun şartlar yaratmaktan bahsediyorduk. Biraz dönemsel konulardan da mevzu açmak gerekir. En uygun hamile kalma zamanı, kadınların her ay düzenli geçirdikleri dönem ve buna bağlı olarak -yumurtlama dönemi- dediğimiz zaman doğru hesaplanarak bulunabilir. Bu dönem hamilelik için en uygun dönemdir. Uzmanların tavsiyelerini okudum biraz. Öneriler aslında oldukça basit, dikkate değer bir kaç nokta var:

1. Yumurta bir kez sadece yaklaşık bir gün boyunca hayatta kalabiliri. Ama sperm bir hafta kadar yaşayabilmektedir. O yüzden yumurta ile birleşmesi için bir spermin sahip olduğu süre 6 gündür. Bunu aklınızda tutmaya çalışın.

2. Yumurtlama dönemine 1 ya da 2 gün kala cinsel birleşme gerçekleşirse gebe kalma olasılığı daha yüksek olacaktır. 

3. Genelde kadınlar 28 günde bir  "özel günler" döngüsüne girerler. Yumurtlama günü ise bu döngünün ortasında gerçekleşmektedir. Kadınlarda genelde 12 ila 14. günde görülen yumurtlama dönemi bazı kadınlarda farklılık gösterebilmektedir.

Hamilelik Belirtileri Üzerine... 
Bazı kadınlarda baş ağrısı, yorgunluk, mide bulantı, şişkinlik, göğüslerde hassasiyet, hafif kramplar, yüzde çıkmaya başlayan akneler, artan duyarlılık gibi bazı belirtiler ortaya çıkabilir hamilelik döneminde... Ama dikkat edilmesi gereken bir husus vardır burada: Hamile kalmak için çabalayan kadınlarda psikolojik olarak da bu belirtiler baş gösterebilir. Bu nedenle işi sıkı tutun, evde de kolaylıkla yapabileceğiniz gebelik testlerine başvurun. 
Bazı konularda da dikkatli olmanızda fayda var:


  • Kahveden uzak durun... Çünkü kafein içeriyor. 
  • Eşiniz testislerini sıcağa maruz bırakmamalı... Çünkü bu durum sperm yoğunluğu ve kalitesini düşürüyor, doğal olarak da hamile kalmayı zorlaştırıyor.
  • Spor yapın ama yormayın kendinizi...
  • Hamile Kalmak İçin İlişkide Zamanlamaya önem verin. Cinsel ilişkiyi çok sık yaşamamakta da fayda vardır. Sperm birikimi açısından elbette...
  • Hamileliği kolaylaştıran herhangi bir gıda olmadığı gibi kolaylaştırdığı söylenen bitkisel çaylar içerdikleri koruyucu ve renklendirici maddelerden ötürü zarar vermektedir. Kaçınmanızı öneririm.
  • Stresten mutlaka uzaklaşın.
  • Vitamin ve demir hapları gibi alınan ilaçlar hamileliği zora sokan, sağlığı da o dönemde tehdit edebilecek ilaçlardır. Kullanmamanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...