17 Nisan 2018 Salı

Arife Tarif: Beğendili Kebap...


Değerli dostlarım, hepinize yeniden merhaba,

Bugün, geçtiğimiz haftasonu Hatay Medeniyetler Sofrasında edindiğimiz izlenimlerden yola çıkarak evde gerçekleştirdiğimiz "Beğendili Kebap" tarifi üzerinden geçeceğim. Yapmış gibi tarif edeceğim ancak hazırlayan ben değilim; eşimin hazırladığı ve sunumunu gerçekleştirdiği bu lezzeti sizlerle "yapmış gibi" paylaşacağım.

4 kişilik bir sofra sunumu için elimizde olması gerekenler şöyle;


- 4 adet patlıcan, 
- 4 adet kırmızı biber, 
- Yarım yada 1 adet soğan, 
- 1 Kg kuşbaşı et, 
- 2 tatlı kaşığı domates salçası,
- 2 tatlı kaşığı biber salçası, 
- 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı, 
- 2 adet domates (rendelemek için), 
- 2 tatlı kaşığı tuz, 
- 2 tutam karabiber...
 
Öncelikle patlıcan ve kırmızı biberleri güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra üzerine bir kaç bıçak darbesi yapmanız tavsiye edilir. İçi daha güzel pişsin diye elbette. Fırınınızı "ızgara ayarı"na getirip patlıcan ve kırmızı biberleri önden güzelce közlüyorsunuz.

Közlenmiş biber ve patlıcanlarınızı ufak bıçak darbeleriyle kestikten (çizdikten) sonra, zeytin yağı ve sarımsak ile yine küçük bir kap içerisinde karıştırıyorsunuz. Bu esnada, 1 kilo kuşbaşı eti (ki biz 4 kişilik bir sofra sunumu gerçekleştireceğimiz için 1 kg) 1 adet soğan, 2 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 çay kaşığı tuz ve 2 adet rendelenmiş domates ile düdüklü tencerede yarım saat pişirmelisiniz. Etin durumuna göre bu karışımın içerisine bir miktar su ilave etmeniz gerekebilir. 


Güveç kaplarının içerisine, daha önceden hazırladığınız kırmızı biber ve patlıcan karışımınızı yerleştiriyorsunuz. Üzerine de eti ilave edip yaklaşık 180 derecelik fırında 15 dakika daha pişirerek beğendili kebabınızı sunuma hazır hale getirebilirsiniz. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...