Değerli dostlarım, hepinize yeniden merhaba,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0o7vhAJ65R9TOUdzjlVJc0fAwtzvvLSSFO4G1JdDh_B2D-dPgdrIv5INn84AQZNkfjbAZPf-imPv1y9Vx8RaxVi86RHcuwv3lQVqb4zOHTkYreF0sMuJlWVnu1PyJkPe9cc1Uvr2KUb38/s320/IMG-20180417-WA0004.jpg)
4 kişilik bir sofra sunumu için elimizde olması gerekenler şöyle;
- 4 adet patlıcan,
- 4 adet kırmızı biber,
- Yarım yada 1 adet soğan,
- 1 Kg kuşbaşı et,
- 2 tatlı kaşığı domates
salçası,
- 2 tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı,
- 2 adet domates (rendelemek için),
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- 2 tutam karabiber...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYZVU8pYZppmDkwEN0_HAjvZSQqnWXWaq3CDO7DEh94XqXhgwZRfQeAY8aiIveZh8T_o6XAq96IHfrcI4Wl2mhWfAe9QCsVaVWC2VjhV5Lg5AJbo-zquOccAohzow4D_fv6vvYAMchuD7i/s320/IMG-20180417-WA0006.jpg)
Közlenmiş biber ve patlıcanlarınızı ufak bıçak darbeleriyle kestikten (çizdikten) sonra, zeytin yağı ve sarımsak ile yine küçük bir kap içerisinde karıştırıyorsunuz. Bu esnada, 1 kilo kuşbaşı eti (ki biz 4 kişilik bir sofra sunumu gerçekleştireceğimiz için 1 kg) 1 adet soğan, 2 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı
biber salçası, 2 çay kaşığı tuz ve 2 adet rendelenmiş domates ile düdüklü tencerede yarım saat pişirmelisiniz. Etin durumuna göre bu karışımın içerisine bir miktar su ilave etmeniz gerekebilir.
Güveç kaplarının
içerisine, daha önceden hazırladığınız kırmızı biber ve patlıcan karışımınızı
yerleştiriyorsunuz. Üzerine de eti ilave edip yaklaşık 180 derecelik fırında 15 dakika daha pişirerek beğendili kebabınızı sunuma hazır hale getirebilirsiniz. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder