27 Şubat 2018 Salı

"Zayıflamak" İçin Kullandığınız Çaylar Sağlığınızı Tehlikeye Atabilir


Çay...

insanoğlunun en eski tarihinden beri keyif içeceğimizdir, hatta nerdeyse ülkemizde bir gelenek halini almıştır. Bitkisel çaylar da aynı şekildedir. İnsanlığın doğal yaşamlarında ilk olarak tanıştığı içeceklerden biridir bitki çayları. Bitkilerin çoğu bizler için rahatsızlıkların hafifletilmesinde destek niteliği taşır. Ancak bitkisel çay adı altında -zayıflamaya- yardımcı olduğu söylenen çayları tüketmek günümüzde büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Burada yanlış anlaşılmak istemem ama konu bitkisel çaylar değil “zayıflama amaçlı içilen çayların zararları”...

Peki basbas bağırdığım zayıflama çaylarının zararları nelermiş, gelin birlikte keşfedelim:

Zayıflama çayları "alkaloit" adlı bir kimyasal içermektedir. Başta "akut hepatit" olmakla birlikle siroz, sarılık ve ciddi boyutlarda karaciğer rahatsızlıklarına neden olduğu araştırmalarda tespit edilmiştir. Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği üyesi doktorlar, son zamanlarda moda haline gelen bu çayların tüketilmesini kesinlikle önermiyor. Hatta tüketilen bu çayların kişinin karaciğerinde geçici ya da kalıcı olarak ciddi tahribatlara yol açabileceğini de önemle vurguluyorlar. Özellikle Çin ve Jamaika’dan gelen çayların karaciğer hücrelerinde yoğun hasara neden olduğunu ve çok nadir de olsa ölümcül hepatite kadar sonuçlanabileceği öngörülüyor. Sonuçta düşünün yani, ÇİN MALI...

Zayıflama çaylarının içinde bulunan kimyasallar idrar söktürme etkisine sahiptir, Bu yüzden vücudumuzun ihtiyaç duyduğu sıvı miktarının düşmesine neden olabilirler. Aslında bunların yerine bol sıvı almak ve günlük su tüketimimizi dengede tutmak bile sağlıklı bir zayıflama sağlayabilecektir.

Yanlış karışımlar bile zararlıdır. Zayıflama çaylarının birlikte daha etkin olduğunu düşünerek karıştırma yoluna gidenler de zarar görmektedir. Bu çayların karışımlarına göre en çok ortaya çıkardıkları bazı yan etkiler; Kalp ritminin bozulması, nabız hızlanması, tansiyon, ishal ve kusma, baş dönmesi, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı , aşırı su kaybına bağlı olarak sindirim sistemi rahatsızlıkları, mide kramplarıdır. 

Bu yazıdan amacım, siz değerli dostlarımı, okurlarımı bir nebze de olsun sağlık konusunda bilgilendirmek... Sağlık bu, şakaya gelmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...