22 Şubat 2018 Perşembe

Çocuklarınızı Bu Çizgi Filmlerden Uzak Tutun !!

Bugün değineceğim konu önemli olduğu kadar anne babaları yakından ilgilendiriyor. 

Evlat sahibi olan dostlarıma ve diğer tüm anne babalara bu yazıyı şiddetle okumalarını öneriyorum. Zira, çocuklarımızın psikolojisini ve daha da önemlisi geleceğini şekillendirecek bu konuya hassasiyetle eğilmemiz gerektiği düşüncesindeyim. 

Çocuklarımızın daha çok küçük yaştan itibaren TV karşısında kısmi eğitimlerini sağlayan nice programlar var. Çocuk dizileri, çizgi filmler, yaratıcılığı ön planda tutan yarışmalar vesaire vesaire... Hangisinde daha çok zaman harcıyorlar, aslında bunu hepimiz biliyoruz. Tabii ki çizgi filmlerde. Geçtiğimiz haftalarda yeğenimin izlediği, bir takım subliminal mesajlar içerdiğini farkettiğim bir çizgi film, bu yazıyı yazmama neden oldu. Haydi şimdi,  masum görünen bu programları izleyen çocuklarımızı bekleyen büyük tehlikelere hep birlikte bakalım. 

ESRARENGİZ KASABA


Son derece masumane ve çocukların ilgisini çeker görünen çizgi film aslında tam bir gizli içerik canavarı. Yazıyı hazırlamama vesile olan çizgi film... Bu çizgi film, araçlarıyla gizemli yerleri gezip keşfetmeye çalışan bir grup miniği ve onlara rehberlik eden bir adamı (Stan) konu alıyor. Her nasılsa bu çizgi filmde subliminal mesajlar gizlenmiyor, adeta alenen çocuklara empoze ediliyor. Gelelim bu çizgi filmde verilmeye çalışılan bir iki açık mesaja:

- Stan, filmdeki erkek çocuk karakterine, olabildiğince fazla sayıda kız çocuğuyla birlikte olmasını, bunun ona tecrübe kazandıracağını ve zorda kaldığında kızları terkedip gitmesinin kendisine asla zarar vermeyeceğini öğütlüyor. Bunu öğüt edinen erkek çocuklarımızın daha bu yaşlarda okulda yada başka arkadaş ortamlarında neler yapabileceğini sadece hayal edin derim.

- Stan denen bu karakterin başındaki şapkaya, ki biz buna "FES" diyoruz, dikkat etmenizi rica edeceğim. Sadece ona değil, fesin üzerindeki "hilal" imgesine de dikkatinizi çekmek isterim. FES, hepimizin bildiği üzere bir takım arap ülkelerinde halen müslüman halk tarafından kullanılmakta. Burada islamafobik mesaj vermeye çalıştığı da gayet açık.

Subliminal mesajların burada sınırlı kaldığını düşünmeyin, dahası da var.

Taa kendi jenerasyonumuz zamanından gelip de bizlerin dahi farkedemediği çizgi filmlerin çocuklarımıza ne mesajlar verdiğini, çeşitli görsellerle de aktarmaya çalışacağım:

TANGLED : KARMAKARIŞIK 
(Afişteki Gizli Mesajı Görebildiniz mi?)



ASLAN KRAL - LİON KİNG
(Aslan Kral'ın Afişindeki Gizli Erotik Mesaj)



NİNJA KAPLUMBAĞALAR 
(Michalengelo'nun Hareketine Dikkat)
  

KELOĞLAN 
(Bu sahnenin çizgi filmde anlatmak istediği nedir, neden bu sahne konulmuş olabilir?)


POKEMON
(Pornografik içerikli sahnelere gerek var mıydı bu macera konulu çizgi filmde?)


FAMİLY GUY 
(Bu tip mesajlar aslında birçok çizgi filmde yer alıyor.)


SİMPSONS 
(Illuminati simgeleri ve Tek Göz RA imgesi.)


SÜNGER BOB - SPONGE BOB
(Mason Locaları tarafından ayinler ve toplantılarda kullanılan kepler ile Tek Göz İmgesi burada da kendini alenen gösteriyor.)


BUGS BUNNY


En çok bildiğimiz ve severek de izlediğimiz, 7'den 70'e herkesin bildiği Amerikan çizgi film sektörünün en güçlü karakterlerinden biri de Bugs Bunny'dir. Dünyanın her yerinde onu herkes inanç ve ideoloji farkı gözetmeksizin biliyor ve izliyor. Oldukça şirin çizilmiş bu karakter çok şirin olsa da aslında ırkçı, sadist ve yılışık bir kişiliği sahip. 

Sevgi, dostluk ve yardımlaşmayı asla bilmiyor. İzleyenlerine kurnaz ve hilebaz haliyle ahlaksızlığı öğretiyor. Hiçbir zaman kaybetmediğini hepimiz biliyoruz. Kazanmak için her yolu mübah görüyor ve daima hile yapıp, yalan söyleyip etrafındakileri aldatıyor. Yalan mı? 


Bunlar gibi daha birçok örnek sayabilirim size. O kadar çok ki, hangisinden çocuklarımızı uzak tutabiliriz bunu bile kontrol etme şansımız düşük görünüyor. Diğer yandan bu anlatılanları "paranoya nöbeti" gibi görmeniz de mümkün elbette. Bu tabii ki siz okuyucularımın tasarrufuna kalan bir durum, ancak bunca tesadüfün bir araya gelişi de çok masum görünmüyor göze.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...