5 Şubat 2018 Pazartesi

Tesadüfen "Künefe Cadde"

Bilenler bilir, minyon tipli olsak da gırtlağına düşkün aileyizdir. Tatlısından tuzlusuna, sulusundan kurusuna her damağa hitap eden lezzetleri denemeyi seven bir karakterimiz var.

Yine böyle hissettiğimiz bir akşam aldık başımızı dümeni Çengelköy'e kırdık. Neye niyet neye kısmet akşamlarından biriydi. Niyetimiz, söylemesi de ayıp ama piliç çevirmeyi mideye indirip tatlı niyetine waffle'a gömülmekti.

Çengelköy'de, adını şuan hatırlayamadığım, ancak çevirmesi son derece lezzetli, sosu kendinden de lezzetli bir dükkana girdik. Denemek isteyenler için Çengelköy polis karakolunun hemen çaprazında ufak bir dükkan olarak tarif edebilirim. Akşam yemeğimizi yerken dükkana, kır saçlı bir beyefendi geldi. Dükkan sahibiyle ahbaplıkları olduğunu anladığımız bu beyefendi ile biz de kısa bir sohbete daldık. Laf arasında çalıştığımız yerlerden konuşurken kendisinin hemen iki bina yandaki künefe dükkanının sahibi olduğunu söyleyince benim gözler elbette ki parıldamaya başladı. Başta dedim ya, niyetimiz waffle ile tatlı krizimize son vermekti ama künefe gibi yöresel ve geleneksel bir lezzete de hayır diyemiyoruz. Neyse uzatmayalım.

Siyami Abi, itiraz kabul etmeyeceğini iletip yemeğimiz sonrası bizi, künefelerinden tatmamız için dükkanına davet etti. 






Dükkana girdiğimizde dikkatimizi çeken ilk unsur konsept oldu. Neden derseniz, girişimcilik ruhuyla etrafımızda olanı biteni gözleyen bizler için ilk önemli mevzu görselliktir. Hal böyle olunca duvarlardan tezgahlara, menüden masalara kadar birçok materyali dikkatlice inceledik. Siyami Abimiz belli ki bu hususta masraftan kaçınmamıştı, müşterisine rahat hissettirecek bir ortam kurmayı zaten yıllar öncesinden ilke edinmişti. Misafirperverliği, nezaketi, beyefendiliğiyle müşterileriyle sıkı bağ kurabilen Siyami Abi, sohbetiyle de masamızı renklendirdi. Ürünlerinin hazırlanışından sunumuna ve tabii ki midemizde yerlerini alana kadar herşey çok güzeldi. Burada bazı durumları ballandırarak anlatmamızdaki neden belli bir ticari işletmenin reklamını yapmaktan ziyade, olması gerekeni, yapılması gerekeni sizlerle paylaşmak... Gün içerisinde birçok ticari işletmeyle alışveriş uğruna muhattabiyet kuruyoruz. Ancak çoğunda istediğimizi alsak bile düzgün ve ilgili bir çerçevede yapamıyoruz. Siyami Abi ve onun karakterindeki işletme ve işletmecilerin sektörden bağımsız olarak artış kaydetmesi ticari piyasanın sağlığı açısından da önem arz ediyor. 


Bizden paylaşması, sizdense denemesi... Siyami Abimizin Adresi : 

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...