14 Ocak 2014 Salı

İlginçlikler Dünyasında Yeni Bir Tur...

Boğalar renk körüdür ve bundan dolayıdır ki kırmızı renge sinirlenmeleri gibi bir durum söz konusu değildir.


















Çoğumuz denemişizdir; deniz kabuğunu kulağımıza götürdüğümüzde bir uğultu işitiriz. Ama bunun kaynağını pek bilenimiz de yoktur. Bu uğultunun nedenini kulağımızın içindeki kan dolaşımının sesi olduğunu hangimiz bilebilir yada tahmin edebilirdi ki?


Tarihte çakmağın, kibritten önce keşfedildiği de ilginçtir.


Dünyaca ünlü sanat tablosu Mona Lisa'nın babası Leonardo Da Vinci, tarihte makası ilk keşfeden mucitti.


İnsan dili, bir duyu organı olmasından ziyade aslında bir vücut kasıdır. Hem de vücudun en güçlü kası...


Hollanda, uyuşturucu konusundaki özgürlükleri kadar laleleri ile de meşhurdur. Ama Hollanda'yı ünlü yapan bu laleler ilk kez Türkiye'den bu ülkeye götürülmüştür.


Yılbaşı yaklaşırken... Noel Baba yada diğer adıyla Santa Claus, ülkemiz sınırları içerisinde yer alan Patara'da doğmuştur. Asıl adı Aziz Nicholas'tır ayrıca... 


Şehr-i İstanbul dünyanın en güzel kenti deriz, bizim için gerçekten de öyledir de... bir özelliği daha var ve bu özelliği gözlerin her daim onun üzerinde olmasının nedenlerinden biridir bence... İstanbul, dünya üzerinde iki kıtada yerleşik tek şehirdir.


Roma imparatoru Cesar, yine ülkemiz sınırlarında kurulmuş olan Pontus Devletini yıktığında şu meşhur sözlerini sarfetmişti : Veni, Vidi, Vici... (Geldim, Gördüm, Yendim)


Köpek sahibi olan arkadaşlarıma önemli bir uyarı... Çikolata, sadık dostlarımız için ölümcül bir besindir. Öyle ki, kalplerine ve sinir sistemlerine ölümcül zararlar vermektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...