25 Ocak 2014 Cumartesi

Şu Başımı Kessem de Rahat Etsem :P

Baş ağrısı... "Şu başımı kessem de kurtulsam" dedirten bela... Hepimizde zaman zaman var, bazen sıklığı arttıkça gerginliğimizi de artırıyor. Uykusuz, sinirli, stresli bir günde, moralimizi bozan bir şey olduğunda ortaya çıkıyor ve bütün günümüzü mahvedebiliyor. Bu illetin 1,000 ayrı nedeni olduğu da sağlık uzmanlarının ortak görüşü...


Basitçe, baş ağrıları daha çok stres, hava durumu, tansiyon ve kanda oksijenin azalmasından ileri gelir. Baş ağrılarını ciddiye alıp doktora başvurmakta fayda vardır aslında. Çünkü baş ağrısı vücudunuzda bir şeylerin eksikliğini haber veren bir işaret bile olabilir kimi zaman... Bu eksiklik sadece kısa bir süre dinlenmek bile olsa önemsememiz gerekir, aksi durumda baş ağrısı kronikleşebilir. 


Belamız olan baş ağrısı için kendimizce neler yapabiliriz, biraz bunlara bakalım:


  1. Migrene dayalı bir ağrınız var ise yaşadığınız ağrıyı, karanlık ve sessiz bir odada yatarak atlatmayı tercih edin. Derin nefes alarak, gözlerinizi kapatarak... 
  2. Stres ve gerilimden uzak bir ortamda dinlenmeye çalışın. Bulunduğunuz yerin havadar olmasına özen gösterin. Çünkü kimi kez baş ağrısı kandaki oksijen seviyesindeki azalma nedeniyle oluşuyor.
  3. Şakaklarınıza, kaşlarınızın arasından alnınıza doğru ve burun deliklerinin üzerinden başlayarak göz kenarlarına doğru cildinizi gererek masaj yapın. 
  4. Doktorlar sıcak duşun, vücutta gevşeme hissi yarattığını ifade ediyor. Duşa girmezseniz, ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta da bekletebilirsiniz. Beyinde yükselen kan akışı bu şekilde ayaklara aktarılır ve baş ağrısı sona erebilir. 
  5. Bir bezi soğuk suyla ıslatarak veya poşete buz koyarak başınıza soğuk kompres yapabilirsiniz. 
  6. Beslenme uzmanları da muz, makarna ve balık yağının baş ağrısına iyi gelen besinler olduğunu söylüyor. Acı kahveye bir iki damla limon suyu karıştırarak içmek de baş ağrısına iyi gelebiliyormuş. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...