22 Haziran 2017 Perşembe

Hurmalar... Hurmalar...

Sadece Ramazan'da iftar sofralarını süsleyen ve yine sadece o kutsal ay içerisinde aklımıza gelen hurma'nın faydalarından bahsetmek istiyorum size. 

KANSERE KARŞI ETKİLİ : Hurma, kanser hastalıklarına karşı etkili. Yüksek derecede lif içeren hurma, kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Birçok araştırmaya göre hurmayı çokça tüketen Araplarda kansere yakalanma oranı çok düşük seviyelerde...
YAŞLILIĞI YAVAŞLATIYOR : Hurma, yüksek derecede antioksidan görevi görüyor. Bu antioksidanlar da kalp ve damar tıkanıklarını engelleyici bir özelliğe sahip. Hurma, yaşlılığa bağlı olarak gelişen semptomları da engelliyor. Hurma bekledikçe içindeki antioksidan gücünü artırıcı bir meyve. Bu şekilde de vücudu temizlemekte çok etkili.
KALBE FAYDALI : Antioksidanlar sadece yaşlılığa karşı etkili değil, kalbe de yararlı. Kalpteki damar tıkanıklarını atmakta birebir olan antioksidanlar sayesinde kalp hastalıkları engelleniyor.
DİYABET VE TANSİYONA ÇARE : Kanser gibi diyabet ve tansiyon hastalıklarında da en faydalanılan besin hurma. Hurma, doktorlar tarafından yüksek tansiyon ve diyabet şikayeti olan hastalara önerilen bir besin.
KANSIZLIĞA BİRE BİR : Anemi, yani halk arasındaki tabirle kansızlığa karşı da hurma önerilen besinler arasında. İçinde bol miktarda demir bulunan hurma, kan hücrelerindeki hemoglobin sentezini dengeliyor. Günde 12-17 hurma tüketimi neredeyse vücudun bir günde ihtiyacı olan bütün demir ihtiyacını karşılıyor.
KARACİĞERE FAYDALI: Hurma, içinde B1 ve B2 vitaminlerini bolca bulunduruyor. Bu vitaminler de karaciğerin sağlıklı şekilde çalışmasını ve vücut fonksiyonları içindeki görevini yerine getirmesini sağlıyor.
GÖRMEYİ KUVVETLENDİRİYOR : Güçlü bir A vitamini kaynağı olan hurma, görmeyi de kuvvetlendiriyor. Düzenli olarak tüketildiğinde göz sağlığını ve göz sinirlerini koruyor.
STRESİ AZALTIYOR : Tüm bunların dışında hurmanın psikolojik yararı da azımsanamaz. İçinde bol miktarda B6 vitamini bulunduran hurma sinir sistemini ve kasları güçlendirerek, strese karşı bir savunma da geliştiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...