Göynük macerasının
2.safhasını da anlatmadan geçemeyeceğim.
Sizlere, Fatih’in Lalası
Akşemsettin ile ilgili genel geçer bilgiler sunmuştum bir önceki yazımda...
Şimdiyse Göynük’te geçirdiğim güzel zamanlara değineceğim.
Sabah İstanbul’dan yola çıkıp
yaklaşık 3,5 saatlik yolculukla Abant’a vardım. Burada doğa sizi 2 saatlik
trekkinge zorluyor göl kenarında. Hava da güzelse alacağınız keyfe diyecek yok.
2004’te kışın gelmiştim Abant’a. Karlar altında tadı elbette başka ama dedim
ya, havanın güzel olmasından fırsat bilenler için piknik ve trekkingin birleşme
noktası konumunda. Sucuk Ekmek yemeden de dönülmez. Tabi ki öyle yapıyorsun,
Sucuk ekmeğe dalıyorsun... Göl kenarında yürümek, doğanın tadını çıkarmak için
birebir...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiL8wLh13-yvU0UkXzptgisjowuzPfj9kQfOxbV7vMT-HQUybz0GK6gH8dzxDQCDLGgumDwdA4oqlt4V5eEOMOVd6gqMycChAfG1dY4qFEc3UhP8TPNrRIH-9S4R5GpGv8JT9yxUokXAa0q/s640/P_20170520_123531_1_p.jpg)
Yaklaşık 60 Km’lik bir yol ile Göynük’e varıyorsunuz. Burada hava temiz, hava güzel... İnsanlar kendi halinde, kime birşey sorayım deseniz ilk karşılaştığınız cümle “bu gece konaklayacak mısınız, yeriniz var mı yardımcı olalım mı” oluyor. Bu cümleyi her duyuşunuzda birkaç gün daha kalasınız geliyor. Neyse uzatmayayım, Göynük’e gitmeden önce zaten konaklama yerini internetten bulup ayarlamasını yapmıştım. Otantizmi seviyorsanız, Osmanlı Konak havası sizi çekiyorsa, Kemal Sunal’lı Adile Naşit’li, Halit Akçatepe’li Tosun Paşa’ları, Süt Kardeşleri seyrettiğinizde "böyle bir konakta kalsam, yaşasam keşke" diyorsanız size önereceğim yer tam da bu keyfi size verecek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirvgJ21R3i7pQX4HVb_10mYVzk59QsB5cMIUvFWkLAoV38ahno62KTUsfn-IietkzV7kK74J2d_vqf3noO4Ee7p5ZXOEe2HMfl1Z3lD7EWwAJt3XRkFNH43yElUuTS-vvjkhI_WaEagY6H/s640/P_20170520_184417_1_p_1.jpg)
Akşemsettinoğlu Konağı...
Safranbolu’ya gittiyseniz
bilirsiniz, mimarisi aynıdır ama ben Safranbolu’da inanın hiç bulunmadım.
Göynük’teki tarihi konakların yapı mimarisi bu yönlü; ama Akşemsettinoğlu
Konağı, gerek otantik duruşu, gerekse hizmet anlayışıyla bana “Bir evimden başka bir evime geldiğim” hissiyatını verdi.
İşletmeci arkadaşımız Yücel
karşılıyor kapıda, sıcak tavırlarını sergilediğinde zaten isteseniz de soğuk
kalamıyorsunuz. Size önerilerde bulunuyor, nerelerde kahve içilebilir nerelerde
akşam yemeği yenebilir diye... “Bunlar boş işler” demeyin, önemli !!! Konağın
imkanları belli... sauna, fin hamamı, solarium cart curt aramayın, aradığınız şey
huzur ve temizlikse hiç düşünmeden buraya gelin ve konaklayın. Yücel’in
önerdiği Lezzet Sofrası, Göynük’te yeni açılan, ama konsept bakımından orada
daha önce yapılmamış bir restoran havasında... Yemekleri güzel, doyurucu ve adı
gibi lezzet’li... Fiyatları da gayet makul... Bunlar elbette dikkate değer
unsurlar ama sahibi ve çalışanlarının yaklaşımı bambaşka... Kaldı ki
tanıştığımız restoran şefi Ali Başarır, yörenin tarihinden bahsediyor, kendi
yaşantısından bilgiler de sunuyor, tabi sorduğumuz için o da. Ve yemek bitiminde kahveye davet ediyor, içten tavırlarıyla...
Hiç tereddütsüz kabul ediyorum, buluşuyoruz, gecenin 1’ine kadar çay-kahve-muhabbet gırla sürüyor. Tam “dağılalım” diyoruz, Yücel arıyor, "konağa gelin çay demledim
muhabbetin dibine vuralım" diyor... Haydeee konağa yöneliyoruz, Yücel demlediği çay ve
o stand-up kıvamında sohbetiyle bizi konağın kamelyasında ağırlıyor. "Saat 03:00, yatalım artık
dağılın oğlum" diyoruz elbette, ertesi gün Akşemsettin Hazretlerini Anma merasimleri
var – herkes işine gidecek. Meğersem merhumun doğumgününe denk gelmişiz. Vurup yatıyoruz da gecenin bi yarısı konak full,
konak ahşap J merdivenler gıcırtıdan
geçilmiyor, millet uyanacak da lafı yiyeceğiz diye kıkır kıkır odalara çekiliyoruz. O tadı inanın İstanbul’un hiçbir yerinde alamazsınız...
Kafanızı şişirmeyeyim...
Gidin, o insanları bulun, huzuru bulun...
Abi allah razı olsun eyvallah sizleri tanımak abi kardeş olmak bir. Ayrıcalıktır eyvallah abim
YanıtlaSilAli kardeşim ne demek orada ne yaşadıysak onları aktarmaya çalıştık sevgiler saygılar iyi çalışmalar diliyorum
Sil