11 Mart 2013 Pazartesi

Ciğerimsin...

"Herşeyin başı sağlık" sözü gerçekten çift karakterli bir cümle... Neden mi; normal şartlarda hasta değilsek, sağlığımız yerindeyse çoğunlukla çok üzerinde durmayız, "doğru söylüyorsun" deriz. Ama bir düşünün hepimizin başına geldi bu; başımız dahi ağrıyorsa ne yediğimizden birşey anlarız ne de yaptığımızdan... Lafı uzatmayacağım; bugün blogumda karaciğer üzerine laflıyoruz. Hangi karaciğer rahatsızlığı olursa olsun, ona faydalı gelecek besinleri kısa kısa paylaşmak istiyorum. 

  

Asırlarca iyi bir besin ve ilaç olarak güvenle kullanılmıştır zencefil.... Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kuvvetli de bir romatizma ilacıdır. Sindirim sistemini düzenler; ikinci aspirin gibi kanı sulandırır. 



Enginar da zencefil gibi karaciğerden, başta azot olmak üzere toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Taze olarak tüketilmesi de doktorlarca tavsiye ediliyor. İçerdiği maddelerle vücuttaki zehirli maddelerin tamamının kolayca çözünmesine katkı sağladığı için karaciğer enginar sayesinde "derin bir ohh" çekebiliyor.



İçerdiği antioksidanlar yardımıyla havuç, karaciğeri temizler. Bol bol yemeklerde tüketilmesi gerekir. Bunun yanısıra bezelye de havucun görevini yerine getirir. Ama bezelyenin bir diğer görevi daha bulunuyor. Karaciğer aslında vücutta kendini yenileyen yegane organdır. Karaciğerin kendini yenilemesinde bezelye bire bir...



Şalgam suyunu sevenlere de müjdem var : Biliyorsunuz içinde mor havuç bulunuyor. Mor havucun sıvı halde tüketilmesi, karaciğer için mükemmel bir destek... Şalgama devam yani :)



Bu arada önemli bir dipnot benden... Şeker vücutta yağa dönüştürüldüğü için karbonhidrat ve şeker tüketimini olabildiğince düşürmek gerekli. Karaciğeri yağlamamak lazım. Tavuk butunu beyaz et diye tüketmek de toplum içinde bildiğimiz önemli yanlışlardan biri... Beyaz et grubu; tavuk etinin sadece göğsü, hindi eti ve yağsız balıktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...