22 Mart 2013 Cuma

Ceviz Kabuğu

Cevize dikkatlice bakın... Dışında yeşil bir kabuğu, kabuğun altında sert başka bir kabuğu ve üzerinde de incecik bir zar tabakası vardır. Kendiyse insan beynini hatırlatan beyaz bir yapıya sahiptir. Dıştaki bu yeşil kabuk daha çok kafa derisine, içerideki sert kabuk kafa tasına, ince zar beyin zarına ve kendi beyaz yapısı da beynin ta kendisini anımsatır. Bu yapısıyla ceviz, yaratıcı gücün sayısız şaheserlerinden biridir bana kalırsa... Bilenleriniz mutlaka vardır ancak cevizin gerçekten kendisine benzediği insan beynine yararı tesadüf olmasa gerek... Sadece bu da değil... Ona da aşağıda bahsedeceğim.



Cevizin beyin dışında mide, bağırsak, böbrek ve deri rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geldiğini de vurgulayan doktorlar, sadece meyvesinin değil; kabukları ve yapraklarının da şifa kaynağı olduğunu ifade ediyorlar.

Ceviz, kanda zararlı kolesterol oranının yükselmesini önlerken ayrıca, yüksek kolesterolü de düşürür. Damar tıkanıklığı sorunu yaşayan insanlar için de ayrı bir ilaç niteliği taşır. bununla da kalsa iyi, şeker hastalığı tedavisinde de önerilmektedir. eker hastaları ceviz yaprağını kaynatıp içmelidir. Ceviz yaprağı ve kabukları kaynatılıp balla karıştırılarak içildiğinde kansızlığa iyi gelmektedir" diyor doktorlar... Ceviz bir de çocukların gelişmesini hızlandırmaktadır.

Mide gazını giderir. Grip ve nezleye iyi gelir. Ki tam da mevsimindeyiz... Öksürüğü giderdiği gibi sindirim sistemi bozukluğunu ortadan kaldırır.  Ceviz, vücudu soğuktan korumak için de yenir. Yorgunluk ve bitkinlik hissediyorsanız; ceviz bire bir...Zehirlenmelere ve zehre karşı da etkilidir. 

Not: Yaş ne olursa olsun günde 1-2 adet ceviz yemek, beyin uzmanları tarafından şiddetle tavsiye ediliyor. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar için…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...