28 Eylül 2020 Pazartesi

ARPHENAZ 3 - FRESH AND BLACK'LA KAMP DENEYİMLERİ

ARPHENAZ 3 - FRESH AND BLACK'LA KAMP YAPIYORUM...

Haydi bir bakalım, nasıl bir çadır bu çadır...

Uzun zamandır kamp yapan bir blogger olarak ilk deneyimlerimi hep marketlerden aldığım 40-50 TL'lik çadırlarla gerçekleştirdim. Hatta ve hatta ki eşimi bile bu çadırlara emanet ettiğim oldu. Kaldığımız 2 kişilik çadırda sabahın 6'sında kanter içinde uykudan uyandığımız zamanları bilirim. Naylon zaten yakıcıdır ama kalitesiz mal kullanırsanız kendiniz yanarsınız. Ben de buradan yola çıkarak sonraki tecrübelerimi kaliteli bir çadırla yaşama kararı aldım.



Değerli kardeşim Koray ile yaptığımız ilk kamp sonrasında kendisinde gördüğüm ve ilk tecrübemde inanılmaz memnun kaldığım Arphenaz 3 Fresh And Black marka çadırı size anlatmak istedim. Koray bu çadırı kafama vura vura aldırdı bana... Sağolsun minik kardeşim...

Çadırın teknik özelliklerine bakarsak halihazırda 3 kişilik bir çadır olarak lanse edildi piyasaya çıktığından beri... Genel olarak bakıldığında 3 kişinin aynı çadırda kalması kamp ortamında hep bir meşakkattir. Normal şartlarda 3 kişilik bir çadırı hesaplamak için 3 adet uyku matını yanyana koyarsınız, bakarsınız. 60 cm'lik standart bir uyku matından 3'ünü yanyana koymanız durumunda 10 cm'lik boşluk fazladan size kalır gibi görünür. Arphenaz 3 Fresh & Black için "3 kişilik bir çadırdır" dense de bebekli yada çocuklu 3 kişilik bir aile için uygun görünüyor. Benim gibi ortalama 80 kg ve 1,80 boyundaki vatandaşlar için 3 kişinin bu çadırda yanyana yatması oldukça ütopik :):):)

Çadırın ağırlığı 3 kilo civarında... Boyutları ise 1,90cm'e 2 metre.... Yani rahat rahat 2 kişi için sığılacak bir çadır. Bebeğiniz yada 10 yaşa kadar bir çocuğunuz varsa kamp için size uygun. 1,20 cm'lik boyuyla da çevre çadırlarının arasında sivriliyor. Görünümüyse gayet sade ve şık. 

Su geçirmezlik testlerini videoda da anlatmaya çalıştım. Ama detaya dökmemi isterseniz şunu söyleyebilirim ki, yoğun yağışta sizi ıslanmaktan ve rutubetten koruyacak bir teknolojiyle üretilmiş. Zira dış tente bu madalyayı fazlasıyla hakediyor.

Rüzgar testi yapmayı da çok istedim. Ancak yeterli donanımım olmadığından, daha önce izlediğim test videolarından aldığım bilgiyi paylaşabilirim. Bu da şunu gösteriyor ki Arphenaz 3, saatte 40km hızla esen bir rüzgara boyun eğmeyecek kadar dirençli bir ürün.  Zemine iyi bağlarsanız elbette...

(buraya video gelecek)

Decathlon'un piyasaya sürdüğü en iyi modellerden biri diyebilirim. Yaz sıcaklarında güneşi, kış soğuğundaysa soğuğu sizden uzak tutacak bir yapısı var. Bununla birlikte ışığa karşı da son derece etkin. İçine girdiğinizde kapkaranlık bir mağara veya kovuğa girmiş gibi bir izlenim uyandırıyor. 

Fiyatına gelirsek... Kampseverler için bu hep dikkate değer bir husus... Fiyat bakımından piyasada bulabileceğiniz daha ucuz ürünler elbette var, hatta çok çok ucuz çadırlar bulabilirsiniz ama kamp hayatını seviyorsanız, gece ayazından sabah sıcağından şikayet etmek istemiyorsanız 490TL'lik bir rakamı bu çadır için gözden çıkarın diyebilirim çünkü bu fiyata göre ürün sizi epey tatmin edecektir. 

Sıcak havalarda güneşi ve sıcağı kestiğini söylemiştik. Bunun altına imzamı atarım kesinlikle. Daha önceki deneyimlerimde sabah 06:00'da uyanmak zorunda kaldığımı yazının başında iletmiştim. Bu çadırdaysa gerek karanlık, gerekse ısı yalıtımı sizi öğlene dek uykudan alıkoymayacak gibi görünüyor. Çok yoğun güneş altında "Şen Hamamı" etkisi yaratması da muhtemel. Bu nedenle gölge alanlar biçilmiş kaftan olabilir çadırınızı kurmak için. 

Arphenaz 3 Fresh & Black bir kış çadırı değil tabi ama bu onun kış kamplarında kullanılamayacağı anlamına da gelmez. Tankerle su boşaltsanız çok da farketmeyecek düzeyde bir performans sergileyebiliyorsa şayet bu çadır, kış kampınızı ertelemeyin. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...