21 Temmuz 2019 Pazar

Lezzet Duraklarından Farika Döner'deyiz

Herkese yeniden merhabalar,

Beni bilirsiniz, dostlarımın, arkadaşlarımın tavsiyeleri doğrultusunda Ali Usta, Celal Usta ve Bayramoğlu Döner lezzet duraklarımıza “Tatar Salim”i de eklemiştim.


Yakın zamanda bu kez aile eşrafının telkinleriyle yolumu Ümraniye İkea yakınlarında yerleşik Farika Döner'e çevirdim. Mekanın adresiyle başlayalım. Lokasyon oldukça merkezi diğerlerinde olduğu gibi... Ücretsiz vale veya çevre sokaklarında aracınız için uygun park alanları biraz uzak kalabilir, kendi otoparkı gayet yeterli görünüyor. Gelelim Farika'nın ilgi alakasına...

Güleryüzlü çalışanlar her zaman her mekanda önemlidir. Ben de özellikle ilk girdiğimde bu duruma dikkat ediyorum. Burada şef garson sizi karşılıyor. Masada da ilgi fazlasıyla devam ediyor. Kalabalık bir mekan olmasına rağmen garsonların sizinle ilgilenmeleri için çok beklemenize gerek bulunmuyor. İşletmenin temiz iş yaptığı açık, düzenli bir masa dağılımı, ortalama şık bir restorana uygun restorasyon konsepti... Ferah bir lokasyon düzenlemesi yapılmış.

Et hususunda hemen hemen hepimizin hassasiyetleri var. Ancak damak zevklerimiz farklı. Kimisi kokan etten hoşlanırken ben çok ağzıma koyamam. Sadece et hususunda değil, ekmekle bile zevkle kaşıkladığım pirinç pilavının lezzeti benim için önem taşır. Eşimle ilk tercihim tombik pide içerisine döner oldu. Hatta biraz daha abarttım, içine iskender sosu ilave ettirdim. Annem iskender tercihinde bulundu. Eti kokmuyor, kıyma döneri de değil. Patates servisiyse sıcak ve taze... Restoran ikramı söğüş salata da lezzetli. Çorbaları da gayet tercih edilir düzeyde... Deneyin derim.

Fiyat fayda analizime gelince... Farika'da 3 kişilik menüden masamıza gelen rakam 106 Tl idi. Burada 2 iskender + 1 tombik döner + 3 çorbayı hesaba katarsak diğer döner duraklarının fiyatlamalarına göre biraz daha iyi hatta gayet uygun. Zira, Bayramoğlu dönerde 120-130 Tl'lik faturalarla çıktığımızı da hatırlatmak isterim.


Son olarak, kendi damak zevkime göre sıralamamı yeniden gözden geçirdim. 
Bayramoğlu Döner > Farika Döner > Ali Usta > Celal Usta > Tatar Salim.... Ya sizinki?

İlgili yazımı da okuyabilirsiniz.

25 Mart 2019 Pazartesi

Lifecell’den Akıllı Kamera: SUPERCAM

SUPERCAM ile Sevdiklerinize Gözünüz Gibi Bakın
Teknolojilerle deyimler çok bağlantılı aslında. Mesela “gözün gibi bak”. Ne güzel bir deyim değil mi? Bir şeyin ne kadar değerli olduğunu göstermek için söylenir. Eski zamanlarda önemsediği şeylerden ayrılmak zorunda kalan insanlara güven vermek için.

Zaman ilerlese de ihtiyaçlar değişmiyor. Deyimler ve ihtiyaçlar da teknoloji ile birlikte yeni anlamlar kazanıyor.
Gözün gibi bak deyimi için de başka bir çözüm var artık. Yeni bir teknoloji: Supercam
Supercam evini, işini, evcil hayvanını, bebeğini… insanın önemsediği ne varsa gözü gibi bakabilmesi için yapılmış bir hizmet. Lifecell’in sunduğu güvenlik hizmeti Supercam ile kamera sistemlerinizden evinizi mobil uygulama sayesinde izleyebiliyor, geriye dönük kayıtlarınıza ulaşabiliyorsunuz. Çift taraflı konuşma özelliği ile cihaz üzerinden iletişim kurabiliyor, davetsiz misafirler için alarm alanı oluşturabiliyorsun. Tüm bu özellikleri ile gerçekten sevdiklerine gözün gibi bakabiliyorsun.

Üstelik bu teknolojiyi Lifecell’liler ve Turkcell’liler avantajlı şekilde kullanıyor. Supercam ile birlikte uygulama içinde kullanabilecekleri 5 GB internet de beraberinde geliyor.
Supercam’in paket özelliklerini gözden geçirin, avantajlı fırsatları kullanın, siz de sevdiklerinize gözünüz gibi bakın.
Akıllı Paket: 7/24 izlemenin yanında hareket alarmı, video ve görüntü kaydetme/paylaşma özelliklerinin kullanılabildiği paket.

Bulut Paketi (7 veya 30 gün): 7/24 izlemenin yanında hareket alarmı, video ve görüntü kaydetme/paylaşma ve 7 gün veya 30 gün geriye sarma özelliklerinin kullanılabildiği paket.
Not: Supercam, ücretsiz kurulum, 7/24 destek hizmeti, gece gündüz 1080p (HD) çözünürlüğünde izleme imkanı, alarm alanında hareket olması durumunda telefonuna anında bildirim gönderme ve video klip oluşturup paylaşma özellikleri ile birlikte kullanılabilmektedir.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

7 Mart 2019 Perşembe

Kabak Çekirdeğinin Devasa Faydaları

Ayçiçeği çekirdeğine inanılmaz bir zaafım var. Aslında eminim birçoğumuzun vardır. Daha önce ayçekirdeği üzerine yazdığım yazımın devamını kabak çekirdeği için de yazmaya karar verdim. 

Kabak çekirdeği sahip olduğu birçok faydayla belli ölçüde mutlaka tüketilmesi gereken bir yemiş olarak dikkat çekiyor. Balkabağının çekirdeklerinin kurutulup kavrulmasıyla elde edilen kabak çekirdeği, farklı tadı ve faydalarıyla bir adım öne çıkmayı başarabiliyor.

İçeriğinde oldukça fazla derecede omega-3 ve omega-6 barındırıyor. Özellikle de magnezyum, demir, çinko, B, E, K vitaminleri bakımından da oldukça zengin bir yemiş. Çinko eksikliğiniz varsa kesinlikle birebir...  Çinko sayesinde, bağışıklık sistemimiz güçlenmekte, hastalıklara karşı koruma sağlanmakta ve yaralar daha çabuk iyileşmekte. 

Kabak çekirdeği, tam bir protein deposudur. Vücudun ihtiyacı olan ve vücuda dışarıdan alınması gereken aminoasitler, kabak çekirdeği ile karşılanabilmektedir. İçeriğindeki bu özellikler sayesinde oldukça yüksek besin değerine sahip bir gıdadır. Lifli yapısı nedeniyle besleyici ve tok tutucu özelliğe sahiptir. Tok tutucu özelliğinin yanı sıra yağ yakıcı özelliğe sahip olması nedeniyle, kilo vermek isteyen tüketicilerin diyetlerinde sıklıkla yer almaktadır. Ayrıca lifli yapısı ve su tutma özelliği ile bağırsak sağlığının korunmasına da yardımcı olmaktadır. Bağırsak kurtlarının tedavisinde de etkili olması, dikkat çekici bir başka özelliğidir.

Magnezyum
Magnezyum açısından da çok önemli bir besin olan kabak çekirdeği, bu özelliği sayesinde kalp-damar hastalıkları, diyabet, kemik hastalıkları ve tansiyon problemlerine karşı koruma sağlamaktadır. Özellikle magnezyum eksikliği olan kişiler, bu eksikliklerini kabak çekirdeği içerisinden yer alan magnezyum tarafından rahatlıkla giderebilmektedirler. Magnezyum gibi, demir bakımından da zengin bir gıda olan kabak çekirdeği, kansızlık şikayeti olan kişiler tarafından da mutlaka tüketilmelidir.

Omega-3 ve Omega-6
Kabak çekirdeği içinde bulunan yüksek miktardaki Omega-3 ve Omega-6 sayesinde hafızanız kuvvetlenir. Böylece Alzheimer’a karşı koruma elde edilir. Dikkat eksikliği problemleri ciddi ölçüde önlenirken hücrelerin yenilenmesi, göz ve sinir hücrelerinin sağlığının korunması da cabasıdır

ŞEYTAN ÜÇGENİ.... Prostat - Menopoz - Uykusuzluk
Kabak çekirdeğinin iyi huylu prostat büyümesini engelleyerek prostat kanserine karşı etkili bir koruma sağladığı ortaya koyuluyor çalışmalar sonucu... Aynı zamanda menopoz döneminde kadınlarda görülen sıcak basması ve terleme gibi sıkıntıların da kabak çekirdeği tarafından hafifletilebileceği desteklenmiştir. Uyku öncesi yenen kabak çekirdeğinin, serotonin salgısını arttırarak düzenli bir uyku sağladığı da gözlemlenmiş.

Kabak çekirdeğinin belirtilen faydalarından yararlanmak istiyorsanız ölçünüz "günde bir çorba kaşığından daha fazla olmamasıdır." Fazla tüketilen kabak çekirdeği, fazla kalori ve yağ almanıza sebep olmakla birlikte, mide problemleri ve kilo alımına yol açabilir. 

Sağlıkla kalın.

14 Ocak 2019 Pazartesi

Lezzet Serisi: Dönerci Tatar Salim

Değerli arkadaşlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda Ali Usta, Celal Usta ve Bayramoğlu Döner lezzet duraklarımıza “Tatar Salim”i de ekledik.

Uzun kuyruk felsefesi Ali Usta ve Bayramoğlu Döner’de olduğu gibi Ataşehir'de yerleşik Tatar Salim de de geçerli. Ama 2 kişilik masalar çok çabuk dağıldığından kolaylıkla yer bulabiliyorsunuz. Mekanın adresi de merkezi bir noktada... Ücretsiz vale veya çevre sokaklarında aracınız için uygun park alanları mevcut. Gelelim ilgi alakaya...

Kapıda güleryüzlü çalışanlar ve işletme müdürü sizi karşılıyor. Buraya kadar yine herşey güzel. Masada da ilgi fazlasıyla devam ediyor. Kalabalık bir mekan olmasına rağmen garsonların sizinle ilgilenmeleri için çok beklemenize gerek bulunmuyor. İşletmenin temiz iş yaptığı açık, düzenli bir masa dağılımı, ortalama şık bir restorana uygun restorasyon konsepti...

Et hususunda hemen hemen hepimizin hassasiyetleri mevcuttur. Ancak damak zevklerimiz farklıdır. Kimisi kokan etten hoşlanırken ben çok ağzıma koyamam. Sadece et hususunda değil, ekmekle bile zevkle kaşıkladığım pirinç pilavının lezzeti benim için önem taşır. Maalesef ki genel tercihim olan pilavüstünde bu keyfi Tatar Salim nezdinde alamadım. Etindeyse hafiften koku aldığımı hissettim. Masaya gelen narlı-naneli salatası oldukça lezzetli. Patates servisiyse sıcak ve taze...

Fiyat fayda analizimi de yapmadan yazımı bitirmeyeceğim. Tatar Salim’den önceki duraklarımızdaki fiyatlamalara göre ortalamanın çok hafif derecede üstünde bir fiyat söz konusu... Diğer mekanlarda ortalama iki kişilik aynı menüye 55-60 TL öderken burada 70TL’lik bir faturayla karşılaştık.


Son olarak, kendi damak zevkime göre sıralamamda çok da bir değişiklik olmadı.
Yine Ali Usta > Bayramoğlu Döner > Celal Usta > Tatar Salim.... Ya sizinki?

İlgili yazımı da okuyailirsiniz.


7 Ocak 2019 Pazartesi

İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ RAFLARDA

                                    
Türkiye’de benzeri olmayan bir değerlendirme ve derecelendirme yöntemi kullanarak gastronomi rehberi hazırlamaya karar verişimizin üzerinden iki yıldan fazla süre geçti.
Artık dünya çapında restoranlarımız, şeflerimiz, tadı damaklarda yer eden lezzet duraklarımız olmasına karşın geçtiğimiz yıla kadar sektörü etik kurallar çerçevesinde değerlendirecek, işini iyi yapanları teşvik edecek, yeme-içme severlere yol gösterecek bir rehber yoktu.
Bu açık Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle kapandı. Türkiye’nin en güçlü yeme- içme yazarları, kanaat önderleri ve gizli müfettişlerinin katkılarıyla İstanbul, Bodrum, Alaçatı ve Çeşme’deki restoranları değerlendiren ilk İncili Gastronomi Rehberi 2017 Kasım’ında yayımlandı.
İncili Gastronomi Rehberi’nin ikincisi ise 18 Aralık itibarı ile raflardaki yerini aldı. Ardında yoğun bir emek ve zorlu bir süreç olan rehberin bu yıl kapsamı da genişledi, İzmir ve Ankara’daki restoranlar da değerlendirmeye dahil edildi. 422 restoran ve 257 lezzet noktasının yer aldığı rehberimizin içeriği kadar tasarımında ve derecelendirme sisteminde de yenilikler var. İnci sayısı dörtten beşe çıktı. Ayrıca restoranlar kategorilerine ayrılarak aranan yerlerin daha kolay bulunacağı bir düzenleme de yapıldı.

İncili Gastronomi Rehberi’nin websitesine https://inciligastronomirehberi.hurriyet.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

İLKELER
  • Gastronomi Rehberi projesinde görev alacak gizli müfettiş seçimleri yapılırken restoranlarla özel ya da maddi ilişki olmamasına dikkat edildi.
  • Yeme-içme tutkunları arasından seçilen müfettişlerden 'görevlerini', çevrelerinden ve puan verdikleri yerlerden kesinlikle gizli tutmaları istendi.
  • Şefler, restoran sahipleri ve işletmeciler etik olmayacağı düşüncesiyle müfettiş olarak seçilmedi.
  • Gönüllülük esasına göre katkıda bulunan 200’ün üzerinde gizli müfettiş son bir yıl içinde gittikleri restoranları değerlendirdi.
  • Listemizde olan her işletme en az üç müfettiş ve proje ekibinden bir kişi tarafından ziyaret edildi. 
  • Kurgulanan sisteme göre restoranlar malzeme, lezzet, servis, kimlik, sunum ve dekorasyon özellikleriyle puanlandırıldı.
  • Sistemin kapanmasının ardından çıkan sonuçlar proje ekibi ve danışma kurulunun kanaatlerinin de dikkate alınmasıyla nihai halini aldı.
  • İstanbul, Ankara, İzmir, Çeşme, Alaçatı ve Bodrum’daki restoranları kapsayan rehberde 5 İncili 3; 4 İncili 30; 3 incili 86, 2 incili 168 ve 1 incili 135 olmak üzere toplam 422 restoran ve 257 lezzet noktası bulunuyor.
  • Listeler hazırlanıp değerlendirmeler başladıktan sonra açılan mekanlara ‘Yeni Açılanlar’ bölümünde yer verdik.
  • Ayrıca yeni açılan ve kapanan restoranlar web sayfamızda güncellenecektir.

İnci Açılımları
  • 5 İnci: Olağanüstü deneyim
  • 4 İnci: Mükemmel
  • 3 İnci: Çok iyi 
  • 2 İnci: İyi 
  • 1 İnci: Gitmeye değer 

Restoranların fiyat aralığı;
  • ₺:        0-50 TL
  • ₺₺:     50 – 100 TL
  • ₺₺₺:  100 – 250 TL
  • ₺₺₺₺:            250 TL+
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...