19 Ocak 2018 Cuma

Yeni Evlenecek Çiftler İçin İlk Adım Yol Haritası

2017 yılında evlenen biri olarak bu çılgın süreçte yeni evlenecek okurlarıma yol haritası çizmeyi kendime görev edindim. 


O zor kararın verilmesini takiben sizi bekleyen ilk önemli işlem Nikah başvurusu... Nikah işlemlerini başlatabilmeniz için ilk yapmanız gereken eşinizin ya da kendinizin bağlı bulunduğu ilçe nikah memurluğuna başvurmanız lazım. Ama derseniz eğer, "yok biz istediğimiz salonda kıydıralım", o durumda yine bağlı olduğunuz ilçe nikah memurluğundan izin teskeresi alıp nikahınızı kıydırmak istediğiniz salonun bağlı olduğu memurluğa başvuru yapmanız yeterli olacaktır. 

Evlenme daireleri genellikle sabah 08:30 ile 12:00 arasında kayıt alıyorlar. Nikah tarihini istenilen güne almak için nikah işlemlerini hemen başlatmanızda yarar görüyorum. Verilen nikah tarihi başvuru tarihinizden en fazla 6 ay sonraya verilebiliyor. Yıldırım nikahı işlemleri var ise ve hafta içi tercih ediliyorsa kolaylıkla bir gün bulabilirsiniz. Ortalama başvurunuzdan 7 gün içerisinde bir tarih alabilirsiniz. Nikah ücretleri genel olarak tüm belediyelerde ortalama aynı fiyatlarda seyrediyor.

Belediyelerin nikah salonlarında kıyılan nikahlar hafta içi ise bir çoğunda ücret talep edilmiyor. Ücret talep eden belediyeler için ise maksimum 150 TL ile 450 TL arasında fiyatlar bulunuyor. Daha yüksek ücret taleplerde mutlaka itiraz edin derim.

Belediyelerin nikah salonlarında hafta sonu ücretleri ise 600 TL ‘den başlamaktadır, ki biz 547 TL ödeme yaptık. 
Düğününüze Nikah memurunu çağıracaksanız fiyatlar 350 TL‘den başlıyor. Belediyelerin bu konuda sabit bir fiyatı yok. Bu durumda nikah memurunun size ayırdığı saat ortalama 1 saat civarında olacaktır.
Önemli not : Fakirlik belgesi yada Engelli olduğunuzu kanıtlayan belgeniz varsa belediyeler nikah işlemlerinden para almıyor. 
Gelelim gerekli belgelere :

1 ) Nüfus Cüzdanı Aslı ve 2 Adet fotokopisi (Resimli ve 10 yıl içerisinde değiştirilmiş, son medeni durumu girilmiş ve T.C numarası yazılı olmalıdır.)
2 ) 18 Yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Eğer 17 yaşını doldurmuş kişiler anne baba imzalı izinleri ile, 16 yaşını doldurmuş kişiler ise mahkeme kararı ile başvuru yapabilirler.
3 ) Fotoğrafınız mutlaka ve mutlaka son 6 Ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
4 ) Aile hekiminizin kaşe imzası ile alacağınız sağlık raporu gereklidir. Verem savaş sağlık ocaklarından alacağınız akciğer filmi ve kan testleri yeterli olacaktır.
5 ) Daha öncesinde bir boşanma durumu varsa bayanlar için Aile mahkemesinden İddet Müddeti Kaldırma kararı gerekmektedir.

Nikah işlemleri eskisi gibi artık 2-3 gün sürmüyor. Sabah başlarsanız tüm işlerinizi gün içerisinde bitirmeniz mümkün :) allah bir yastıkta kocatsın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...