19 Ocak 2018 Cuma

Facebook Hesabınız Kötü Niyetlilerin Eline Geçtiyse...

Son zamanlarda yakın dostlarımın, sevdiklerimin başına gelen sinir bozucu bir durum hakkında bilgi ve destek verme ihtiyacı hasıl oldu bugün bende... Kötü niyet gerçekten fena birşey, bunda hemfikiriz. Ama gün geçmiyor ki sahtekarlar, hırsızlar yeni yöntemlerle bizi aldatmaya kalkışmasın. 
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım facebook messenger aracılığıyla benden kredi kartı ve telefon numaramı talep etti. Normalde bu arkadaşım ihtiyacı olduğunda beni arar, "şu şu şu lazım kardeşim" der geçerdi. Tabi biz de artık bu konuda biraz tecrübe ettik. Farkettim ki adamın hesabı hacklenmiş. Gerekeni yaptık elbette :) Bir diğer vakada ise bu kötü niyetli şahıslar şu diyaloğu tercih ediyor :
 

- Kardeşim selam naber, işler nasıl gidiyor? (burada amaç sizi tanıdığını hissetmenizi sağlamak)... Akabinde siz de gayet samimi tavırla cevabınızı veriyorsunuz. Muhabbetin ikinci safhası şöyle devam ediyor : "Ben bir hediye çeki düzenledim, falanca firmanın kampanyasına seni de dahil edeceğim, bana telefon numaranı verirsen hediye çekini mesaj atacağım"
ADAMA SORMAZLAR MI "SEN BENİM YAKIN ARKADAŞIMSIN, TELEFONUM SENDE KAYITLI DEĞİL Mİ" DİYE?
Neyse, lafı uzatmayayım, gelelim biz bu problemi nasıl çözeriz?
Eğer Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsanız bu nedenle, önce giriş sayfasındaki “Şifreni mi Unuttun” bağlantısına tıklamanız yeterli olur. Hesabınıza giriş yaparken kullandığınız e-posta adresine bir e-posta gönderecek facebook. Bu e-posta e-postanızın “Gereksiz”/ İstenmeyen mesajlar / Spam vs. bölümüne de gelmiş olabilir, mutlaka oraya da bakın.
Haaaa, e-postanız da ele geçirilmiş olabilir. Bu durumda da :
Hemen yeni bir e-posta adresi alıp (Hotmail, Yahoo, Gmail) yeni ve güvenli bir şifre oluşturun; zira eski şifreniz tahmin edilir hale gelmiştir.
Facebook güvenlik nedenleriyle onlarla sadece size ait bir e-posta hesabından şahsen iletişime geçmenizi isteyecektir. Bu yüzden ilgili iletişim formunu dikkatlice doldurun form için buraya tıklayabilirsiniz.
İlgili yönlendirmeleri yapmanız halinde facebook sizi çözüme ulaştıracaktır.


ÖNEMLİ UYARI : Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmemeye de özen göstermeniz yararınıza olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...