22 Ocak 2018 Pazartesi

Biz Onları Kötüyken Sevdik...

Bir döneme damgasını vuran sinema filmlerinin dayak yiyenleri, dayak atanları, ölenleri-öldürenleri hep aynı adamlardı. Onlar kötüydüler, sevilmemeleri, nefret edilmeleri gerekirdi. Ama bizler onları hep kötü rollerde izledik, kötüyken sevdik.

Türk sinemasının altın dönemlerinin cefasını çekenlerden bahsediyorum: Yeşilçam'ın kötü karakterlerinden...

Her biri birbirinden değerli bu adamları siz okuyucularım için derledim. Aramızdan ayrılanlara allahtan rahmet dileyelim; yaşamına zor da olsa devam edenlereyse bizlerden selam olsun:


Erol Taş (Dila Hanım-Kara Haydar) 1926 - 1998



Kudret Karadağ (Yüz Numaralı Adam-Kasap Hayri) 
1928 - 2004



Süheyl Eğriboz (Savulun Battal Gazi Geliyor-Dimitros)
1927 - 2014



Coşkun Göğen (Tecavüzcü) 1945 - ...













Turgut Özatay - (Korkusuz Korkak-Ayı Abbas) 1927 - 2002



Nuri Alço 1951 - ...




Sönmez Yıkılmaz (Savulun Battal Gazi Geliyor-Boğa Anton) 1945 - ...




Yılmaz Kurt (Bekçiler Kralı-Çöp Kamyonu Soförü) 
1927 - 2009




Hikmet Taşdemir - (Korkusuz Korkak-Gaddar Kerim) 
1942 - ...


Abdi Algül (Yedi Bela Hüsnü - Kurufasulyeci) 
1939 - ...




Bilal İnci (Battal Gazi'nin Oğlu-Bizans Komutanı Sövalye Andre) 1936 - 2005




Kazım Kartal (Sahte Kabadayı-Muhtar) 1936 - 2003



İhsan Gedik 1942 - ...


Yusuf Çetin 1946 - ...



Çetin Başaran 1938 - ...




Cevdet Özalaş 1941 - ...



Tarık Şimşek (Korkusuz Cengaver-Bizans İmparatoru Köpek Antuan) 1945 - 1991



İbrahim Kurt (Kılıbık-Onyedi Bela Kadir) 1940 - 2001



Oktay Yavuz (Savulun Battal Gazi Geliyor-Marcos) 
1943 - 2018



Kadir Kök (Korkusuz Korkak-Gerzek Hamdi) 
1939 - ...




19 Ocak 2018 Cuma

Yeni Evlenecek Çiftler İçin İlk Adım Yol Haritası

2017 yılında evlenen biri olarak bu çılgın süreçte yeni evlenecek okurlarıma yol haritası çizmeyi kendime görev edindim. 


O zor kararın verilmesini takiben sizi bekleyen ilk önemli işlem Nikah başvurusu... Nikah işlemlerini başlatabilmeniz için ilk yapmanız gereken eşinizin ya da kendinizin bağlı bulunduğu ilçe nikah memurluğuna başvurmanız lazım. Ama derseniz eğer, "yok biz istediğimiz salonda kıydıralım", o durumda yine bağlı olduğunuz ilçe nikah memurluğundan izin teskeresi alıp nikahınızı kıydırmak istediğiniz salonun bağlı olduğu memurluğa başvuru yapmanız yeterli olacaktır. 

Evlenme daireleri genellikle sabah 08:30 ile 12:00 arasında kayıt alıyorlar. Nikah tarihini istenilen güne almak için nikah işlemlerini hemen başlatmanızda yarar görüyorum. Verilen nikah tarihi başvuru tarihinizden en fazla 6 ay sonraya verilebiliyor. Yıldırım nikahı işlemleri var ise ve hafta içi tercih ediliyorsa kolaylıkla bir gün bulabilirsiniz. Ortalama başvurunuzdan 7 gün içerisinde bir tarih alabilirsiniz. Nikah ücretleri genel olarak tüm belediyelerde ortalama aynı fiyatlarda seyrediyor.

Belediyelerin nikah salonlarında kıyılan nikahlar hafta içi ise bir çoğunda ücret talep edilmiyor. Ücret talep eden belediyeler için ise maksimum 150 TL ile 450 TL arasında fiyatlar bulunuyor. Daha yüksek ücret taleplerde mutlaka itiraz edin derim.

Belediyelerin nikah salonlarında hafta sonu ücretleri ise 600 TL ‘den başlamaktadır, ki biz 547 TL ödeme yaptık. 
Düğününüze Nikah memurunu çağıracaksanız fiyatlar 350 TL‘den başlıyor. Belediyelerin bu konuda sabit bir fiyatı yok. Bu durumda nikah memurunun size ayırdığı saat ortalama 1 saat civarında olacaktır.
Önemli not : Fakirlik belgesi yada Engelli olduğunuzu kanıtlayan belgeniz varsa belediyeler nikah işlemlerinden para almıyor. 
Gelelim gerekli belgelere :

1 ) Nüfus Cüzdanı Aslı ve 2 Adet fotokopisi (Resimli ve 10 yıl içerisinde değiştirilmiş, son medeni durumu girilmiş ve T.C numarası yazılı olmalıdır.)
2 ) 18 Yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Eğer 17 yaşını doldurmuş kişiler anne baba imzalı izinleri ile, 16 yaşını doldurmuş kişiler ise mahkeme kararı ile başvuru yapabilirler.
3 ) Fotoğrafınız mutlaka ve mutlaka son 6 Ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
4 ) Aile hekiminizin kaşe imzası ile alacağınız sağlık raporu gereklidir. Verem savaş sağlık ocaklarından alacağınız akciğer filmi ve kan testleri yeterli olacaktır.
5 ) Daha öncesinde bir boşanma durumu varsa bayanlar için Aile mahkemesinden İddet Müddeti Kaldırma kararı gerekmektedir.

Nikah işlemleri eskisi gibi artık 2-3 gün sürmüyor. Sabah başlarsanız tüm işlerinizi gün içerisinde bitirmeniz mümkün :) allah bir yastıkta kocatsın.


Facebook Hesabınız Kötü Niyetlilerin Eline Geçtiyse...

Son zamanlarda yakın dostlarımın, sevdiklerimin başına gelen sinir bozucu bir durum hakkında bilgi ve destek verme ihtiyacı hasıl oldu bugün bende... Kötü niyet gerçekten fena birşey, bunda hemfikiriz. Ama gün geçmiyor ki sahtekarlar, hırsızlar yeni yöntemlerle bizi aldatmaya kalkışmasın. 
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım facebook messenger aracılığıyla benden kredi kartı ve telefon numaramı talep etti. Normalde bu arkadaşım ihtiyacı olduğunda beni arar, "şu şu şu lazım kardeşim" der geçerdi. Tabi biz de artık bu konuda biraz tecrübe ettik. Farkettim ki adamın hesabı hacklenmiş. Gerekeni yaptık elbette :) Bir diğer vakada ise bu kötü niyetli şahıslar şu diyaloğu tercih ediyor :
 

- Kardeşim selam naber, işler nasıl gidiyor? (burada amaç sizi tanıdığını hissetmenizi sağlamak)... Akabinde siz de gayet samimi tavırla cevabınızı veriyorsunuz. Muhabbetin ikinci safhası şöyle devam ediyor : "Ben bir hediye çeki düzenledim, falanca firmanın kampanyasına seni de dahil edeceğim, bana telefon numaranı verirsen hediye çekini mesaj atacağım"
ADAMA SORMAZLAR MI "SEN BENİM YAKIN ARKADAŞIMSIN, TELEFONUM SENDE KAYITLI DEĞİL Mİ" DİYE?
Neyse, lafı uzatmayayım, gelelim biz bu problemi nasıl çözeriz?
Eğer Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsanız bu nedenle, önce giriş sayfasındaki “Şifreni mi Unuttun” bağlantısına tıklamanız yeterli olur. Hesabınıza giriş yaparken kullandığınız e-posta adresine bir e-posta gönderecek facebook. Bu e-posta e-postanızın “Gereksiz”/ İstenmeyen mesajlar / Spam vs. bölümüne de gelmiş olabilir, mutlaka oraya da bakın.
Haaaa, e-postanız da ele geçirilmiş olabilir. Bu durumda da :
Hemen yeni bir e-posta adresi alıp (Hotmail, Yahoo, Gmail) yeni ve güvenli bir şifre oluşturun; zira eski şifreniz tahmin edilir hale gelmiştir.
Facebook güvenlik nedenleriyle onlarla sadece size ait bir e-posta hesabından şahsen iletişime geçmenizi isteyecektir. Bu yüzden ilgili iletişim formunu dikkatlice doldurun form için buraya tıklayabilirsiniz.
İlgili yönlendirmeleri yapmanız halinde facebook sizi çözüme ulaştıracaktır.


ÖNEMLİ UYARI : Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmemeye de özen göstermeniz yararınıza olur.



18 Ocak 2018 Perşembe

Dişiniz mi Sarardı - Evde de Beyazlatabilirsiniz...

Hem de masrafsız ve doğal şekilde... Genç erkek yada bayan arkadaşlarımızın bu hususta zaman zaman sıkıntılar çektiğine şahit olmuşluğum vardır. Sararmış dişlerle dışarıya çıkmak, topluma karışmak, sevgilinin yanına gitmek bazen zulüm gibidir. Hem bakımsız hem de sağlıksız bir görüntü yaratır karşı tarafta... Bunun birkaç güncel nedeni var. İçtiğiniz sigaralar, kahveler, çaylar, dişlerinizi fırçalamayı üşengeçlikten atladığımız günler ve geceler... Bunlar sadece birkaçı elbette.
Diğer yandan, yolda yürürken Afrikalı bir dünya vatandaşı gördüğünüzde şunu dersiniz : "aaa dişleri ne güzel, bembeyaz..."
İşte "bembeyaz" dişlere sahip olmak sadece onlara özgü bir özellik değil ayrıca, bizler için de sandığımız kadar zor değil. Birkaç yöntemle sizlere destek olmak istiyorum:

LİMON/KARBONAT DÜETİ:

karbonat dişleri hem temizleyen hem de beyazlaştıran en önemli maddelerden biridir. Ağız bakterilerini azaltır bir kere... Karbonatı haftalık diş bakım programınıza ekleyerek dişlerinizin hiç olmadığı kadar güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Diş fırçanızın üzerine bir çay kaşığı kadar karbonat serpiştirip üzerine birkaç damla limon suyu sıkın ve dişlerinizi iyice fırçalayın. Bu işlemi uygularken başka bir diş fırçası kullanmayı tercih edin. Haftada en fazla iki kez uygulayacağınız bu yöntemle beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.


TUZ ve SİRKE:

Bir çay kaşığı tuz ile bir çay kaşığı sirkeyi iyice karıştırın ve bu karışım ile dişlerinizi fırçalayın. Diş etlerinizin daha sağlıklı olduğunu ve dişlerinizin beyazladığını kısa sürede görebilirsiniz. Uygulamayı haftada üç kere yapabilirsiniz. 




ÇİLEK:
Çilek kimileri için aşk meyvesidir, bazen de diş beyazlatma konusuna en etkili meyvelerden biri. Çileği ezerek püre kıvamına getirdikten sonra diş fırçası yardımı ile dişlerinizi fırçalayın ve çileğin diş beyazlatan mucizevi etkisini kendi gözlerinizle görün. 5 gün boyunca çilek püresi ile diş beyazlatma programınızı uygulayın.

TARÇIN ve ADAÇAYI:
Tarçın ve adaçayı ikilisi diş beyazlatmada kullanılan doğal yöntemlerdendir. Adaçayının insan sağlığına olumlu etkisi zaten tartışılmaz. Ama tarçınla birleştirildiğinde etkisi bir hayli kuvvetli. Diş fırçanızın üzerine biraz tarçın ve biraz adaçayı serperek dişlerinizi fırçaladığınızda dişlerinizin çok daha sağlıklı ve çok daha beyaz olduğunu görebilirsiniz. Bu işlemi de haftada en az 2 kere uygulayabilirsiniz.


SON OLARAK GLİSERİN...
Gliserin de ağız içi bakterilerini ortadan kaldıran öldüren ve çok daha beyaz dişlere sahip olmanızı sağlayacak bir maddedir. Gliserini ağız bakımı için kullanmadan önce dişlerinizi fırçalayın ve daha sonra birkaç damla gliserini diş fırçanıza damlatarak beyazlatmak istediğiniz noktaları gliserinle fırçalayın ve ağzınızı çalkalayın. Bu uygulamayı haftada iki kere yapın. Farkı çok kısa sürede göreceksiniz.

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...