4 Ağustos 2014 Pazartesi

** Mükemmel Park Etme Tekniği **


Park etmek ya da edememek iyi bir sürücü olmanın en temel göstergelerinden biri sayılıyor artık. Şehir trafiğinde kısıtlı alanlara mükemmel şekilde park etmekse zamanla ve pratikle kazanılan bir beceri, bunu kabul etmek lazım. 

Fakat artık mükemmel park etmenin yolu da bilimsel olarak ispatlandı. Vauxhall Motors’un desteğiyle Londra Üniversitesi tarafından her seferinde kusursuz paralel park etmenin yolu bulundu. "Paralel Park yapmanın bilimsel formülü!"


Evet bana da saçma geldi zira ne kadar park edersen o kadar pratik elde edersin gerisi de hikaye... İşte her seferinde mükemmel paralel park edebilmenin “bilimsel” adımları: 

1.Park edeceğiniz alanın önündeki araç boyunca, arka tekerleğiniz, arkasına park edeceğiniz aracın tamponuyla aynı hizaya gelene kadar ilerleyin. Direksiyonu kaldırıma doğru tam kırın. 

2.Arka tekerinizin başladığı nokta, önünüzdeki aracın sokağa bakan tarafıyla hizalanana kadar geri gidin. Direksiyonu düzeltip, düz şekilde geri gidin. 

3.Sokağa bakan taraftaki arka tekerlek de öndeki aracın hizasına geldiğinde, direksiyonu diğer tarafa çevirmeye başlayın. 

4.Eğer buraya kadar herşey yolunca gittiyse zaten mükemmel park etmişsiniz demektir. Çıkıp başardığınız harika işi takdir edebilirsiniz. İşte size bir de öğretici videosu... haydin parka :)

Şimdi size bir simülasyon bir de gerçek park etme tekniği videosu :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...