21 Ağustos 2014 Perşembe

O Ses "Tecrübe" - Sürgülü Kapı

Beni tanıyanlar, sevenler yada sevmeyenler bilir; imkanım elverdiğince cesaret edilemeyeni, çok tercih edilmeyeni, denenmeyeni deneyen bir mizacım vardır. Bu vesileyle ben de kalktım -biraz da şans eseri- “o ses Türkiye” seçmelerine katıldım. İçinizden “manyak mısın, evladım ne işin var oralarda” dediğinizi de duyabiliyorum. Ama ben de elemelere katılana kadar daha önce farkına varıp da genellikle hepimizin unuttuğu bir şeyi, şükretmeyi yeniden hatırladım.

Elemelerin yapılacağı otele vardığımda kapıda oldukça kalabalık bir yığın vardı. Elinde sazı, gitarı, bir şekilde kendince prova yapanlar mı (ben yapmadım mı, yaptım elbette) dersiniz; bağıra çağıra türkü söyleyenler mi dersiniz; çeşit çeşit insanın arasında buldum kendimi… Bir kere yurdun dört bir yanından, “Anadolunun bağrından kopup gelen” onca insan, -bir umut- geleceklerini etkileyecek o 3-4 dk için saatlerce kapılarda bekliyordu. Bir an kendime, “neden buradayım” diye sordum. Sonuçta zaten aman aman yeteneği olan biri de değilim. “Beklesem mi eve mi dönsem” düşünceleri arasında gidip gelirken prodüksiyon firması çalışanının yanıma yaklaşıp “siz de yarışmacı adayı mısınız, ona göre listeye yazacağım?” hamlesiyle bir anda 10 kişilik bir grupla elemelerin yapıldığı salonda buluverdim kendimi.

Ne hayatlar var…


Sıramı beklerken tanıştığım Çankırı’lı Ekrem’in tek bir hayali var : “allah yürü ya kulum desin, ben yürürüm arkadaş” bu cümleyi en az 5 kez dinlemişimdir 45 dk boyunca. Ekrem, arabesk-fantezi kategorisinde Emrah’ın “götür beni gittiğin yere” isimli parçasını mırıldandı bize biraz… Sesi yanıktı, güzeldi de… Epey de çalışıp gelmiş anladığım kadarıyla. Ama firma çalışanının, yanına yaklaşıp “kardeş sen onu söyleme, başka şarkı seç, sabahtan beri 10 kez bunu dinledik, baydı yeter artık” söylemi Ekrem'in bütün hevesini kırdı. Adamı motive etmek yine bana kalmıştı. "Star olacaksan tek parçalık star olmayacaksın heralde, güzel söylediğin başka bir parçayı dene”... Nitekim öyle de yaptı… Bence oldu da – allah yolunu açık etsin

Bağcılar’dan gelen Burak ise 19 yaşında genç bir delikanlı… Onunsa hayali şu : “Abi, ben bu yarışmayı kazanıp şarkıcı olunca bir barı kapatıp sadece Yıldız Tilbe’ye şarkı söyleteceğim, hastasıyım onun”… Girerken oldukça heyecanlıydı, 3.defa katılmasına rağmen… Tabi Ekrem ve ben, ondan olabildiğince tüyo aldık. Kullandık mı, onu zaman gösterir  Çünkü ben de sürgülü kapıdan girdim, şarkımı okudum ve çıktım sonuçta…

Çok uzatmayayım, sadece iki farklı hayat, iki farklı hikayenin baş aktörünün kısa anektodlarını paylaştım sizinle. Allaha bin şükür işimiz var, ekmeğimiz var bir şekilde, bunlara şükretmek lazım. "Sürgülü kapı"nın ardında geleceğini kovalamak hayalinde olmasam da, yakın dostlarımın “deli misin ne işin var” telkinlerine rağmen denemediğim ve hayatımda “denemedik yapmadık olmasın” diyebileceğim ufak bir tecrübe yaşadım… Son söz “biz size 1 hafta içinde olumlu olumsuz döneceğiz” :)

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Girdap

Bir stüdyo çalışması daha... "Kurtlar Vadisi"ni daha önce seyredenlerimiz hatırlayacaktır. Memati karakterinin seslendirdiği "Girdap" bu kez benim müzik listemde...

13 Ağustos 2014 Çarşamba

*** Doğal Olarak Takipteyiz ***

Stüdyo çalışmalarına devam... Romantizme bir süre ara verip ortama hareket katmaya karar verince ortaya "moonlight" altyapısıyla aya benzer çıktı :) mutlu seyirler :)

4 Ağustos 2014 Pazartesi

** Zaten Aşk Kollar Hiçbir Zaman...**

Farklı parçalarla yine karşınızdayım... "kardan adam"ın araba versiyonunu izlemiştiniz. Orada dikkatinizin daha çok görsel ögelerle meşgul olduğunu fark edince daha sade bir klip yapmaya karar verdim.

Not : Gerçi youtube kapalı olsa da DNS ayarları değiştirilmiş server'lardan yine youtube aracılığıyla seyredebilirsiniz.

Gülşen'den "Kardan Adam" ... Tabii ki yine benim yorumumla... :


** Mükemmel Park Etme Tekniği **


Park etmek ya da edememek iyi bir sürücü olmanın en temel göstergelerinden biri sayılıyor artık. Şehir trafiğinde kısıtlı alanlara mükemmel şekilde park etmekse zamanla ve pratikle kazanılan bir beceri, bunu kabul etmek lazım. 

Fakat artık mükemmel park etmenin yolu da bilimsel olarak ispatlandı. Vauxhall Motors’un desteğiyle Londra Üniversitesi tarafından her seferinde kusursuz paralel park etmenin yolu bulundu. "Paralel Park yapmanın bilimsel formülü!"


Evet bana da saçma geldi zira ne kadar park edersen o kadar pratik elde edersin gerisi de hikaye... İşte her seferinde mükemmel paralel park edebilmenin “bilimsel” adımları: 

1.Park edeceğiniz alanın önündeki araç boyunca, arka tekerleğiniz, arkasına park edeceğiniz aracın tamponuyla aynı hizaya gelene kadar ilerleyin. Direksiyonu kaldırıma doğru tam kırın. 

2.Arka tekerinizin başladığı nokta, önünüzdeki aracın sokağa bakan tarafıyla hizalanana kadar geri gidin. Direksiyonu düzeltip, düz şekilde geri gidin. 

3.Sokağa bakan taraftaki arka tekerlek de öndeki aracın hizasına geldiğinde, direksiyonu diğer tarafa çevirmeye başlayın. 

4.Eğer buraya kadar herşey yolunca gittiyse zaten mükemmel park etmişsiniz demektir. Çıkıp başardığınız harika işi takdir edebilirsiniz. İşte size bir de öğretici videosu... haydin parka :)

Şimdi size bir simülasyon bir de gerçek park etme tekniği videosu :)





Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...