3 Ocak 2013 Perşembe

Ölüm Dışında Birçok Derde Deva: ÇÖREK OTU...

Tesadüfen de olsa son zamanlarda adına sıkça rastladığım bir şifa kaynağından bahsetmek istiyorum bugün. Öyle ki artık hepimizin mutlaka bir şekilde yaşadığı sağlık sorunları mevcut. Kimimiz saç dökülmesinden şikayetçiyiz, kimimiz de kepekten... Bazılarımız hazımsızlık problemi yaşıyoruz, bazılarımız tansiyon... Bakalım çörek otu ne gibi yararlarıyla bizi şaşırtacak :
  
çörek otu ile ilgili görsel sonucu

• Çörek otunda yüksek oranda nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar bulunuyor; bu yağlar solunum borusunun genişleyip rahat soluklanılmasını sağlamakta... Ayrıca öksürüğü hafifletiyor. İltihap giderici,, ağrı dindirici ve idrar söktürücü etkileri de mevcut... Düzenli kullanımda kan şekerini düşürüyor.

• Yine çörek otunun atomunda bulunan B vitaminleri, pek çok enzimin üretiminde önemli rol oynuyor. Çünkü bunlar, savunma ablukalarını yok edip boyun altı bezini (tiroid) ve dolayısıyla da savunma sistemini (immune) güçlendiriyor. Böylece kalp ve tansiyon problemlerinin oluşma riskini en aza indirgemekte... Bununla birlikte yaraların daha hızlı iyileşmesi ve hücre yenilenmesinde de inanılmaz kuvvetli...

• İçeriğindeki selen gibi antioksitler, zehirli maddelerin vücuttan atılmasında önemli rol oynuyor.




ÖZEL HALLERDE FAYDALARI


Bal ile karıştırıldığında hamilelik döneminde oluşan şikayetlere bire bir... Yan etkisi yok,, hamilelik dönemindeki bayanlar ve bebeklerini ana sütüyle beslemeyi tercih edenler için sütün kalitesini arttırdığından, bebek için oldukça faydalı olduğu görülüyor.


BAZI HASTALIKLARDA ÇÖREK OTU


• Çörek otunun, yaygın hastalıklarda şaşırtıcı derecede iyileşmeler sağladığı belirlenmiş. Öyle ki, çocuklarda özellikle sinir, astım ve alerji sorunlarına da çok iyi geliyor. Başta astım ve polen alerjisi olmak üzere alerjik hastalıklara, saç dökülmesi ve kepek gibi problemlere karşı da etkili olduğu bilinen bir gerçek; kullanmakta fayda var.

çörek otu ile ilgili görsel sonucu• Hemoroitte de etkin; çünkü damarları güçlendirerek kan dolaşımını arttırıyor. Hazımsızlık problemi yaşıyorsanız mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim.

• Romatizma, şeker hastalığı ve yüksek kolesterol gibi metabolik hastalıklar da çörek otunun iyileştirme listesinde yer alıyor. Çörek otu savunma sistemini güçlendirdiği için, kanser, AIDS gibi çağın hastalıklarına karşı tavsiye edilmektedir. 

• İktidarsızlık ve kısırlık sorunlarında destekleyici... Çünkü çörek otu, cinsi hormonları düzenlemekte...

• Çörek otu yağı ile regl dönemi sancılarına ve diş ağrılarına karşı yine başarılı sonuçlar elde edilebildiği görülüyor. Cildi berraklaştırıyor. Hücre yenilenmesi konusunu bundan ötürü açmıştım zaten... Düzgün bir cilde, parlak saç ve gözlere sahip olmayı hepimiz isteriz. O halde çörek otu kullanmak bize bir şey kaybettirmez. 


  
ÇÖREK OTUNU NASIL KULLANABİLİRSİNİZ ?


Kurutulan tohumları baharat şeklinde, suda kaynatarak ya da yağı çıkarılarak tüketebiliyoruz. Güzel kokulu bir baharat olarak kullanımı daha yaygın... Herkes sevmeyebilir ama sirke ile kaynatılıp gargara yapıldığında diş ağrılarına iyi geliyor. Sivilce problemi olan arkadaşlarım varsa, suyu ile sivilcelere pansuman yapıldığında etkisi oldukça yüksek... İnternetten de araştırılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...