7 Aralık 2020 Pazartesi

KULAĞIM ÇINN ÇINN... AMA UĞULDUYOR...

Merhaba

Bazen bu platformda sizlerle sağlık problemlerine ilişkin bilgiler de paylaşıyorum. Son zamanlarda sıklıkla duyduğum, hatta kendimde bile rastladığım bir rahatsızlıktan bahsedeyim.

Uğultu... Ama kulakta uğultu... Bazı zamanlar rüzgar bazı zamanlar dalga sesi veya bir çınlama gibi kulağımızı tırmalar adeta... Doktorlar buna sadece "çınlama" demektedir.  Uğultu dediğimiz bu meret iki kulaktan duyulması halinde tansiyon, diyabet gibi sorunların göstergesi olabiliyor.

Uğultunun tek kulaktan duyulması hallerinde problemin kaynağında beyin tümörü riski taşıması ihtimali de bulunmaktadır. Damar problemi olabilir görüşüyle incelenmesi gerekebilir. 

Uğultu süresi, 2 haftayı geçiyorsa mutlaka bir kbb uzmanına danışmakta yarar var. Kulak kiri gibi çok basit bir sebep bile uğultuya neden olabilmektedir. Bazen de psikolojik problem yaşayan bireylerde uğultu yada çınlama görülebiliyor

Çok sevdiğiniz birinin ölüm haberini aldınız...  gelecek kaygısı yaşıyorsunuz, işinizi kaybettiniz. Psikolojinizi bozan şeyler dahi uğultu yapabilir. Bir de birey o sese kafayı taktıysa, vay haline... 

Akşamları veya başımı yastığa koyduğumda şikayetim artıyorsa...

Akşam saatleri daha sessiz ortamlarda bulunduğumuzdan uğultuyu duyma olasılığımız artıyor. Gündüz gürültüsünün içinde uğultuyu zaten farketmezsiniz Başınızı yastığa koyduğunuz anda gecenin o sessiz yüzü aslında uğultunun da kendini gösterdiği zamandır. 

Başka bir neden de olabilir. Bütün gün kulağınız sesin içindedir, müzik dinlemişsinizdir, trafikte kalmışsınızdır. Kulak yorulduğunda uğultu kendini gösterir. 

Duyma yetimi kaybedecek miyim?

Uğultu bir neden değildir. Sonuçtur. Kulağınız yorulmuştur, kulağınızda kir birikmiştir, psikolojiniz bozuktur, yada allah muhafaza tümör vs gibi bir problem haiz olmuş olabilir (olmasın inşallah) kulağınız uğuldar. Başka bir probleme neden olmaz.

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...