21 Temmuz 2019 Pazar

Lezzet Duraklarından Farika Döner'deyiz

Herkese yeniden merhabalar,

Beni bilirsiniz, dostlarımın, arkadaşlarımın tavsiyeleri doğrultusunda Ali Usta, Celal Usta ve Bayramoğlu Döner lezzet duraklarımıza “Tatar Salim”i de eklemiştim.


Yakın zamanda bu kez aile eşrafının telkinleriyle yolumu Ümraniye İkea yakınlarında yerleşik Farika Döner'e çevirdim. Mekanın adresiyle başlayalım. Lokasyon oldukça merkezi diğerlerinde olduğu gibi... Ücretsiz vale veya çevre sokaklarında aracınız için uygun park alanları biraz uzak kalabilir, kendi otoparkı gayet yeterli görünüyor. Gelelim Farika'nın ilgi alakasına...

Güleryüzlü çalışanlar her zaman her mekanda önemlidir. Ben de özellikle ilk girdiğimde bu duruma dikkat ediyorum. Burada şef garson sizi karşılıyor. Masada da ilgi fazlasıyla devam ediyor. Kalabalık bir mekan olmasına rağmen garsonların sizinle ilgilenmeleri için çok beklemenize gerek bulunmuyor. İşletmenin temiz iş yaptığı açık, düzenli bir masa dağılımı, ortalama şık bir restorana uygun restorasyon konsepti... Ferah bir lokasyon düzenlemesi yapılmış.

Et hususunda hemen hemen hepimizin hassasiyetleri var. Ancak damak zevklerimiz farklı. Kimisi kokan etten hoşlanırken ben çok ağzıma koyamam. Sadece et hususunda değil, ekmekle bile zevkle kaşıkladığım pirinç pilavının lezzeti benim için önem taşır. Eşimle ilk tercihim tombik pide içerisine döner oldu. Hatta biraz daha abarttım, içine iskender sosu ilave ettirdim. Annem iskender tercihinde bulundu. Eti kokmuyor, kıyma döneri de değil. Patates servisiyse sıcak ve taze... Restoran ikramı söğüş salata da lezzetli. Çorbaları da gayet tercih edilir düzeyde... Deneyin derim.

Fiyat fayda analizime gelince... Farika'da 3 kişilik menüden masamıza gelen rakam 106 Tl idi. Burada 2 iskender + 1 tombik döner + 3 çorbayı hesaba katarsak diğer döner duraklarının fiyatlamalarına göre biraz daha iyi hatta gayet uygun. Zira, Bayramoğlu dönerde 120-130 Tl'lik faturalarla çıktığımızı da hatırlatmak isterim.


Son olarak, kendi damak zevkime göre sıralamamı yeniden gözden geçirdim. 
Bayramoğlu Döner > Farika Döner > Ali Usta > Celal Usta > Tatar Salim.... Ya sizinki?

İlgili yazımı da okuyabilirsiniz.

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...