12 Aralık 2016 Pazartesi

Bir Maçtan Çok Ötesi...

İçinden geçtiğimiz dönem, ülke olarak gerçekten meşakkatli ve sıkıntılı bir dönem...

Bugünler bizim olabildiğince iç ve dış hainlere karşı büyük dirayet göstermemizi gerektiriyor. Bu bir gerçek... Ölümün ne zaman, hangi şekilde ve nerede bizi bulacağı rabbin takdiriyken, tesadüfi olaylar sonrası masum sivillerin ve kolluk personellerinin ölümü sadece dikkat çekici bir katliamı işaret ediyor.

Beşiktaş-Bursa maçından sonra olayların gerçekleşmiş olması yine manidar... Birileri bizim ortalarda dolaşmamızı pek istemiyor gibi... Bu olayların gölgesinde ben de önceki akşam Galatasaray-Gaziantepspor maçı için Türk Telekom Arena stadının yolunu tuttum. Sonuçta madem istenen, diretilen bizim korkmamız; korkmak bizim sütümüzde yok...

Defalarca bu stada geldim; ambiyans harikadır gelenler bilir. En az 20 maçı burada keyifle, bazen heyecanla, bazen sinirle, bazen de üzüntüyle izledim. Ancak bu maç başka bir maçtı. Stadın güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine gösterilen sevgi, verilen destek ve moral görülmeye değerdi. Belki de izlediğim en güzel, en duygusal maçtı bu maç... Seremoniye iki takımın oyuncularının kolkola çıkması, Galatasaray taraftarının her iki takıma verdiği destek, rakip taraftarın bize jest içeren tezahüratlarda bulunması gecenin en güzel başlangıcıydı. Ama bazı anlar vardır, tüyleriniz diken diken olur, gözleriniz dolacaktır ama etraftakilere çaktırmak istemezsiniz.

Maçın başlama düdüğü çalacaktı ki, staddan büyük bir tezahürat yükseldi : Selçuk Polise Buraya Getir !!

Kaptan, bir anda gözünü kenarda yaşı genççe bir memura dikti, koşarak ona yaklaştı ve kolkola taraftara koştular. O anlar kimilerine yapmacık gelebilir, ama sahaya ne kadar uzak olursanız olun, o polisin yüzündeki mutluluğu görebilirdiniz.

Maç başladı ama takıma yada takımlara tezahürat yapılmadı. Sadece staddan tek bir ses yükseliyordu yine : Şehitler Ölmez-Vatan Bölünmez !!

Ve dakika 12... Galatasaray’ın golü geldi. Biz gole nasıl sevineceğimizi bilemezken golün sahibi Yasin Öztekin yine kenarda güvenliği sağlayan çevik kuvvetlere koştu ve genç polislere sarıldı. O anlara şahit olmak gerekirdi. İşte bu yüzden izlediğim en anlamlı maç bu maçtır diyorum.






Bir kez daha terörü lanetliyorum, lanetliyoruz ama bitmiyor. Allah nurunu şehitlere ışık etsin, yaralılara da acil şifalar eylesin demek elden gelen tek şey şu an...  

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...