12 Aralık 2016 Pazartesi

Bir Maçtan Çok Ötesi...

İçinden geçtiğimiz dönem, ülke olarak gerçekten meşakkatli ve sıkıntılı bir dönem...

Bugünler bizim olabildiğince iç ve dış hainlere karşı büyük dirayet göstermemizi gerektiriyor. Bu bir gerçek... Ölümün ne zaman, hangi şekilde ve nerede bizi bulacağı rabbin takdiriyken, tesadüfi olaylar sonrası masum sivillerin ve kolluk personellerinin ölümü sadece dikkat çekici bir katliamı işaret ediyor.

Beşiktaş-Bursa maçından sonra olayların gerçekleşmiş olması yine manidar... Birileri bizim ortalarda dolaşmamızı pek istemiyor gibi... Bu olayların gölgesinde ben de önceki akşam Galatasaray-Gaziantepspor maçı için Türk Telekom Arena stadının yolunu tuttum. Sonuçta madem istenen, diretilen bizim korkmamız; korkmak bizim sütümüzde yok...

Defalarca bu stada geldim; ambiyans harikadır gelenler bilir. En az 20 maçı burada keyifle, bazen heyecanla, bazen sinirle, bazen de üzüntüyle izledim. Ancak bu maç başka bir maçtı. Stadın güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine gösterilen sevgi, verilen destek ve moral görülmeye değerdi. Belki de izlediğim en güzel, en duygusal maçtı bu maç... Seremoniye iki takımın oyuncularının kolkola çıkması, Galatasaray taraftarının her iki takıma verdiği destek, rakip taraftarın bize jest içeren tezahüratlarda bulunması gecenin en güzel başlangıcıydı. Ama bazı anlar vardır, tüyleriniz diken diken olur, gözleriniz dolacaktır ama etraftakilere çaktırmak istemezsiniz.

Maçın başlama düdüğü çalacaktı ki, staddan büyük bir tezahürat yükseldi : Selçuk Polise Buraya Getir !!

Kaptan, bir anda gözünü kenarda yaşı genççe bir memura dikti, koşarak ona yaklaştı ve kolkola taraftara koştular. O anlar kimilerine yapmacık gelebilir, ama sahaya ne kadar uzak olursanız olun, o polisin yüzündeki mutluluğu görebilirdiniz.

Maç başladı ama takıma yada takımlara tezahürat yapılmadı. Sadece staddan tek bir ses yükseliyordu yine : Şehitler Ölmez-Vatan Bölünmez !!

Ve dakika 12... Galatasaray’ın golü geldi. Biz gole nasıl sevineceğimizi bilemezken golün sahibi Yasin Öztekin yine kenarda güvenliği sağlayan çevik kuvvetlere koştu ve genç polislere sarıldı. O anlara şahit olmak gerekirdi. İşte bu yüzden izlediğim en anlamlı maç bu maçtır diyorum.






Bir kez daha terörü lanetliyorum, lanetliyoruz ama bitmiyor. Allah nurunu şehitlere ışık etsin, yaralılara da acil şifalar eylesin demek elden gelen tek şey şu an...  

13 Ekim 2016 Perşembe

"Göreme'ye Gittik Göremedik" Demeyin...

Bundan 13 yıl önceydi; üniversite gezisi düzenlenmiş ben de Kapadokya heyecanı yaşamıştım. Ama tabiri caiz ise rehberin bizi Kırım İti misali ordan oraya koşturmasından ötürü hiçbirşey anlamamıştım. Kendi aracımızla çıktığımız bu tur ise tam anlamıyla Kapadokya'nın tadını çıkarmak için fırsat yarattı. İşte bu turdan izlenimlerimi paylaşmak istiyorum sizinle...

Öncelikli olarak gezi planınızda Avanos varsa hiç vakit kaybetmeyin, hatta listeden çıkartın derim, zira Kızılırmak dışında görülebilecek önemli bir husus yok orada… Tek albenisi, Kızılırmak kenarında yerleşik “Dayı’nın Yeri”… Yöresel lezzetlere ulaşabileceğiniz güzel bir mekan...

Biz arkadaş ortamı olarak Çavuşin’de konakladık. Burada, Göreme’de ve Ürgüp’te yoğunlukla "cave" formatında butik oteller mevcut. Yer planını yapmadıysanız bu tip güzel mekanları tercih edebilirsiniz. Miracle Cave Hotel, Pochas Cave Hotel vs… Çavuşin’de sadece Çavuşin Kilisesi bulunuyor. Burada turlayabilirsiniz. Ama gezintilerinizde treking ayakkabısı ve pantalon giymenizi öneririm çünkü etaplar yorucu ve tzolu olabiliyor. Çavuşin-Göreme arasında yaklaşık 5 km’lik Göreme Açık Hava Müzesi var. Ayrıca yine burada “Aşıklar Vadisi” de bulunuyor. ATV kiralayabilir ve keyifli tur atabilirsiniz. Göreme’de de küçük ve hoş butik oteller mevcut, hepsinin formatı birbirinin aynı… Tüf içerisine oyma oteller yapılmış. Her birinin kendi restoranları var ama bizim en hoşumuza giden KÖY EVİ Butik otel ve restoran oldu. Yemek mekanları olarak her damağa hitap eden yine “mağara içerisinde” HAN RESTAURANT”, “SEDEF RESTAURANT” “PUMPKİN RESTAURANT” “KALE TERRACE RESTAURANT Göremenin öne çıkan mekanları… Canlı müzik dinlemek ve bir şeyler içmek içinse PASHA CAFE diye güzel ufak bir mekan var... Keyifli diyebilirim…

Göreme’nin hakim tepesinde Uçhisar kalesi bulunuyor.... Zaten nereden bakarsanız bakın gece de olsa görebileceksiniz. Mutlaka gezmenizi ve en tepeye çıkmanızı tavsiye ederim. Ayrıca hediyelik eşya almak istediğinizde kalenin dibinde minik dükkanlar bulunuyor.

Ürgüp, peribacaları ile ünlü ilçe… Burada Temenni Tepesine gidebilirsiniz. Öğle ve akşam yemekleri için “Ürgüp’te takılacağız” derseniz HAN ÇIRAĞAN RESTAURANT’ta Testi Kebabını denemenizi öneririm. Bunun yanısıra ZİGGY adında 2 katlı butik bir restoran var ki farklı lezzetler düşünürseniz tavsiyemdir. Hele ki ciğer seviyorsanız mutlaka yaprak ciğerini deneyin. Ciğer ciğer değil, bildiğiniz bonfile tadında lokum... Ürgüp’te Turasan’ın şarap tadım ve satış noktasına uğrayabilirsiniz. Uygun fiyatlarla şarap satışları söz konusu…

Avanos-Çavuşin arasında “Zelve” isimli bir yerleşke de gezilmeli. Burada mantar model dedikleri peribacalarını görme imkanınız olacaktır. Kimlikleriniz mutlaka ve mutlaka yanınızda olsun ki günde en az bir kez Jandarma çevirmesine tabi kaldığınızda başınız ağrımasın.

Son olarak Ihlara Vadisi ve Derinkuyu’yu dolaştık… Ihlara vadisi, ırmak kenarında vadinin dibinde yaklaşık 5 km gidişli, 5 km dönüşlü bir yürüyüş etabı... Tek bir mola yeri var, orada gözleme-çay kombinasyonunu mutlaka deneyiniz. Aziz George, Sümbüllü ve Yılanlı Kiliseler merdivenlerle çıkılarak gezilen görsel noktalar… Yılanlı’ya girebilirsiniz, diğerlerinde bir şey yok açıkçası… Derinkuyu yeraltı şehri, Aksaray-Nevşehir arasında bir ilçede yer alıyor. (Eğer ki kapalı mekanda kalma problemi yoksa) gezilmeli derim… Yerin 8 kat aşağısına dar geçitlerden iniliyor. Ama siz 2-3 kat inip sonrasında çıkabilirsiniz de… Sonuçta 2 kat aşağıdaki galeriler ile 8 kat aşağıdaki galeriler aynı... İlla 8 kat inmeye gerek yok. 

Dönüş yolunda Tuz Gölü'ne giderseniz güzel bir anı kalacaktır. Daha önce gezip görmediğiniz bir yer ise, emin olun keyifli ayrılacaksınız...

Laktozsuz Süt ve Laktozsuz Ürünler Hakkında Her Şey

Laktoz nedir? 

Süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan doğal süt şekeridir.

Laktoz intoleransı nedir? 

Laktozun sindirilmesi için laktaz enzimi gerekir. Eğer vücutta yeterli miktarda laktaz enzimi bulunmuyorsa, laktoz intoleransı var demektir.

Laktoz İntolerans belirtileri nelerdir?

Laktoz intoleransı sütün içindeki laktozun sindirilemediği durumlarda ortaya çıkar. Süt içince karın şişkinliği, karın ağrısı, gaz, mide bulantısı görülebilir. Bu tarz sorunlarınız varsa süt ve süt ürünleri tüketmekten vazgeçmek yerine Laktozsuz Süt’ü tüketebilirsiniz. Belirtilerin şiddeti tüketilen laktoza ve kişinin ne kadar laktozu tolere edebildiğine göre değişir. Belirtiler süt ve sütlü ürünlerin tüketimini takiben yarım saat ile 2 saat arası sonrasında kendini göstermeye başlar. Süt içerdiği kalsiyum, protein, yağlar, vitaminler ve mineraller açısından temel besin gruplarındandır.

Yaşam boyu sağlıklı olmak için her yaş döneminde ihtiyacınız olan türde ve miktarda süt içmeniz gerekmektedir.

Laktoz intoleransınız varsa ne yapabilirsiniz?

Laktozu azaltılmış veya laktozsuz süt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz.

Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt nasıl üretilir?

Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt, sütün içindeki laktozun laktaz enzimi ile parçalanması sonucu elde edilir. Laktaz enzimi katkı maddesi ya da koruyucu değildir. Ürünün prosesi sırasında görevini yerine getirip, son aşamada aktivitesini yitirerek ürünün içerisinde kalmaz.

Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt neden daha tatlıdır?

Laktozun glikoz ve galaktoza parçalanması nedeniyle, standart süt ve yoğurttan daha tatlı hissedilen ürünlerdir. Hissedilen tatlılık doğal şekerlerdendir, ilave şeker içermez.

Laktozsuz süt sizin için uygun mu?

Laktozsuz süt, sütteki laktozu sindiremeyen ve süt içince şişkinlik, ağrı, gaz ve bulantı sıkıntılarını yaşadığı için süt tüketemeyen kişilerin rahat şekilde süt içmelerini ve sütün besin değerlerinden faydalanmalarını sağlamaya yardımcı olur.

Neden Laktozsuz Yoğurt tüketmelisiniz?

Laktozsuz Yoğurt, laktoz intoleransına karşı hem sağlık faydası sağlamakta, hem de tatlılık derecesinin yüksek hissedilmesi nedeniyle şeker kullanılması gereken ürünlerde şeker azaltmaya imkan tanımaktadır. Bu nedenle ara öğün olarak sade ya da müsli karışımı gibi bir alternatifle tüketilmeye çok uygundur, hissedilen tatlılık doğal şekerlerdendir, ilave şeker içermez. Ayrıca, 100 g laktozsuz yoğurt günlük kalsiyum ihtiyacının %23’ünü karşılamaktadır.

Laktozsuz süt ve yoğurt tüketmenin zararı var mıdır?

Laktozsuz süt ve yoğurt tüketmenin hiçbir zararı bulunmamaktadır.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

8 Mart 2016 Salı

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

Bugün hayalinizdeki beyaz ve sağlıklı dişlere en pratik şekilde kavuşma yollarını paylaşacağım. İşte dişlerimi korumamı sağlayan ve rahatça gülümseme nedenim 5 diş temizleme pratiğim :)

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

1. Rutinlerinize Uyun
Hayatta en önemli şey sanırım sizin için iyi olan ne varsa alışkanlık haline getirmek. Spor yapmak, sağlıklı beslenmek gibi aslında kişinin kendisine bakması ve temizliğine dikkat etmesi de önemli. İşte bu yüzden diş temizliği rutinlerinizi belirleyin ve ona uyun.
Her sabah ve gece yatmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın! Bu alışkanlığınızı halen kazanamadıysanız bugün zaman kaybetmeden kendiniz ve diş sağlığınız için büyük karar verebilirsiniz.

2. Size Uyanı bulun!
Nasıl ki giydiğiniz kıyafetler tarzınızı yansımadığında kendinizi o kıyafetin içinde yabancı gibi hissediyorsunuz, aslında kişisel bakımlarınız da öyle. Diş ve diş ati yapınıza en uygun fırçayı bularak diş temizliğinizi daha verimli yapabilirsiniz.

3. Kendinize Zaman ayrın!
Bir şeyi yapıyor olmak kadar onu doğru sürede ve doğru şekilde yapmak da çok önemli. Özensiz bir biçimde yaptığınız hiçbir şey tam olmayacaktır. O yüzden dişlerinize ve kendinize zaman ayırın. Bu zamanı doğru fırçalama teknikleriyle yaparsanız emin olun kısa sürede farkı siz de fark edeceksiniz.

4. Bazı Ayrılıklar Çok Güzel!
Vedalar ve ayrılıklar hep can yakar ama aslında bazı ayrılıklar size çok iyi gelebilir :) Nasıl mı? 3 ayda bir diş fırçanızla vedalaşın ve hijyen açısından önemli bu değişikliği bir alışkanlık haline getirin.

5. Yol Arkadaşınızı İyi Seçin!
Geldik en önemli maddeye. Diş fırçanızı seçtiniz, kendinize zaman ayırdınız, her şeyi tam yaptınız ama diş temizliğinde istediğiniz verimi halen alamıyor musunuz? O zaman doğru diş macununu kullanmıyor olabilirsiniz. Bu konudan mustarip olanlara önerim; Procter and Gamble’ın dünyada pazara sunduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection İpana olacak.
Yeni İpana 3D White PERFECTION diş macunu İpana’nın en hızlı ve en güçlü beyazlatıcı diş macunu. Perfection diş macunu 3 Boyutlu Beyazlık ailesinin en ileri ve etkili beyazlatıcı diş macunu teknolojisini içerir. Böylece diş minesine zarar vermeden sadece 3 günde diş yüzeyindeki lekelerin %100’e kadarlık kısmını etkin biçimde çıkarıyor. Ben bu ürünü çok sevdim, satın almak isterim derseniz tıklayınız.

Tüm bu maddeleri eksiksiz yerine getirenler olarak bol bol gülümsemeyi hak ettik sanırım :)

P.S. Bana bu bilgiler yetmedi, ağız ve diş sağlığı üzerine daha çok şey merak ediyorum diyenleri aşağıdaki siteye alalım.  
http://www.agizbakimuzmani.com/

#ipanaperfection  #gülüşünügöster

İçerik Kaynak: http://www.e-gunlugum.com/
Video Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=RZ5ymuChrW0

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

6 Mart 2016 Pazar

Seyahat Ederken Asla Yapmamanız Gereken 5 Klişe

Telefonunuzun ya da kameranızın yanınızda olmadığı bir seyahate ‘seyahat’ diyebiliyor musunuz? Siz çocuklar gibi şen, bambaşka maceralar doğru yol alırken her anınızı fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşıyorsunuz da geride bıraktıklarınızın halini hiç düşünüyor musunuz? Onlar şehirde, onlar çalışıyor, onların yıllık iznine daha çok var, hayat onlar için hala çok sıkıcı… Yapmayın, timeline’ları klişelerle doldurmayın.

Güneşi tutan adam modası çoktan geçti, zaten tutamıyorsunuz da. Bu özgüven, bu çaba niye?

Ä°lgili resim

Deniz ve plaj ikilisi ile çektiğiniz fotoğrafların ciddi derecede kulak çınlamasına neden olduğunu biliyor muydunuz?

deniz ve kumsal ile ilgili görsel sonucu



“Ayy çok güzel çıkmışsın canım!” 

selfie ile ilgili görsel sonucu

Kendinize de doğaya da böyle bir kötülük yapmayın. Şu güzel ortamı bozmayın.

doğa selfie ile ilgili görsel sonucu

Eee, bu kadar hızlı Selfie çekmenin de bir bedeli var! İşte böyle takipçilerinizin yüzünü güldürecek paylaşımlar yapın.


komik selfie ile ilgili görsel sonucu

Hikayenin tamamı için:



Bir boomads advertorial içeriğidir.

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...