20 Ağustos 2013 Salı

Korku Görecelidir :)


Korku kimi zaman göreceli, kimi zaman şaka gibi... Sadece kendimi o an asansördekilerin yerine koyuyorum... buradan seyretmek ve tebessüm etmek kolay; ya orada olsaydık...?

Şaka gibisin SAMARA...





9 Ağustos 2013 Cuma

Kadınlar Pazarı (!!)

Başlık sizi yanıltmasın...
Bir İstanbullu olarak Siirt Pazarının Kadınlar Pazarı olarak adlandırıldığını henüz ben de yeni duydum. Şehir dışında yaşıyorsanız ve İstanbul’u ziyarete geldiyseniz, "hafta sonu nereye gitsem de değişiklik olsa" diyorsanız Fatih’te bulunan Kadınlar Pazarı’na uğramalısınız. Bu Pazar, Güneydoğu Anadolu’nun yöresel lezzetlerini amatör gurmelerle buluşturuyor. Ben de bunun üzerine yazmayı uygun buldum bugün…
Kadınlar Pazarı’nın tarihçesi epeyce bir eski. Romalılar döneminde Kadınların satıldığı köle pazarlarından almış adını burası... Seksenlerde, Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi’nin ortaklığında restorasyon çalışmaları yapılmış. Tarihi dokusuna dokunulmadan mekan elden geçirilmiş. Gitmeyi düşünmeye başladıysanız hatırlatayım; Siirt Pazar’ına Unkapanı Atatürk Bulvarı üzerindeki eski Tekel Genel Müdürlüğü - ki şuan orada Medipol Üniversitesi bulunuyor - önünden, “Zeyrek”e saparak ulaşabiliyorsunuz.

büryan kebabı ile ilgili görsel sonucu

Kadınlar Pazarı’nda; Siirt, Muş, Van ve Diyarbakır’a ait yöresel ürünler bulunuyor. Pazar’da, Siirt Balı, Van’ın Otlu Peyniri ve Diyarbakır’ın kendine has yemekleri, mekanın ziyaretçilerini kendine çekiyor açıkçası.
Güneydoğunun damak tadını yansıtan lezzetlerinden Büryan kebabı kesinlikle en popüler yemek bu noktada... "Sur Ocakbaşı" ise bunu en güzel icra eden mekan pazarın içinde. Denemeden çıkmak ciddi bir hata hatta büyük bir kayıp olabilir. Sadece yaptıkları çeşit çeşit yemekler değil, tatlıları da meşhur olmuş. "Sur Tatlısı" adını verdikleri tatlıları ile mekan ziyaretçilerine büyük bir ziyafetin sürprizini sunuyorlar.
Kısacası;
Benden sizlere bir ziyaret noktası daha... Siirt Pazarı, diğer adıyla "Kadınlar Pazarı" (!!)...

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...