16 Mart 2018 Cuma

Vizesiz Tatile Gidiyoruz... Hazırlanın...

Merhaba dostlar,

Amerika gezimden (2009) bu yana yurtdışına çıkmayınca, yurtdışı seyahatini veya tatil amaçlı nereye gidebileceğimizi düşünmeye başladım. Sonra aklıma işi daha da kolaya getirerek vize istemeyen ülkeler geldi. Biraz derleme yapınca ortaya çıkan sonuçları da yine sizinle paylaşmak istedim. İşte "Kısa bir tatil için yurtdışında nereye gidebilirim" diyenleriniz için vizesiz ülkeler... 

Gürcistan

gürcistan ile ilgili görsel sonucu
1 numarada bugün en yakın komşumuz Gürcistan var. Halihazırda pasaportunuzu yanınızda bulundurun ama gerek duymayacaksınız. Nüfus cüzdanınız ile de girebiliyorsunuz. Uygun fiyatlarla güzel bir tatil yaratabilirsiniz kendinize Gürcistan'da. Batum mutlaka görülmeli, sahilinde tur atılmalı... Tiflis'te ise kültür gezisi yapabilirsiniz.

Brezilya

arjantin ile ilgili görsel sonucu
Biraz Güney Amerika'ya gidelim. Kıta değiştirmek isteyenler için yine güzel fırsatlar var ve 2.sıraya ben Brezilya'yı koydum. Futboluyla tanıdığımız, Rio Karnavalıyla gözümüzün gönlümüzün şenlendiği ülke olan Brezilya da vize istemeyen bir ülke.  Rio karnavalı, favelaları, Copacabana plajı, İsa heykeli, sambaları ve daha nice farklı özellikleri ile güzel bir hafta geçirme olasılığınız oldukça yüksek, ancak hırsızlık olaylarına dikkat etmek de gerekecek bu süre içinde... Vizeniz olmadan 3 ay bu ülkede bulunabiliyorsunuz

Makedonya


Vize istemeyen ülkeler listesi için 3.sırada Makedonya var. Doğal ve kültürel güzellikleri mevcut. Ülkemizde vizesiz geçiş izni veren ülke arayan turistler için bulunmaz bir fırsat. Ayrıca Makedonya’ya komşu olan Sırbistan ve Kosova’ya da vizesiz girme imkanınız var. Balkan yemeklerini ve kültürünü sevenler için mükemmel bir yer.


Filipinler ve Endonezya




Biraz Uzak Asya’ya uzanalım. Filipinler, Pasifik Okyanusu’nda yaklaşık 7.000 adası olan bir ülke. Pasifik Okyanusu’nun suları harikadır, 1 aylık süre boyunca ülkede kalma imkanınınız da olunca Filipinler uygun bir seçenek gibi duruyor. Filipinler gibi Endonezya da vizesiz girişe izin veren bir ülke. Farklı kültürleri içinde barındıran bir sosyolojik yapısı mevcut. Sahilleri muhteşem, 30 gün boyunca ülke sınırlarında kalma opsiyonu burada da mümkün.

endonezya ile ilgili görsel sonucu

Arnavutluk

Arnavutluk biz Türklere vize uygulamayan Avrupa ülkeleri arasında yeralıyor. Adriyatik Denizine kıyısı olan bu ülke otantik ve kültürel mirası birarada barındıran şehirleri ile Balkan turu için ideal bir seçim olabilir.

arnavutluk ile ilgili görsel sonucu

Hong Kong

hong kong ile ilgili görsel sonucu
Çin'e bağlı özel bir yönetim bölgesidir Hong Kong... Türkiye’ye vize uygulamıyor ve bu da bu ülkeyi güzel bir seçenek haline getiriyor. Asya’nın en büyük ticaret merkezi olan bu ülkede Doğu Asya’nın muhteşem kültürü ile iç içe bir tatil geçirebilirsiniz, değişik bir Uzak Doğu mutfağını tecrübe edinebilirsiniz.

Meksika ve Arjantin

Latin Amerika'ya yeniden uzanalım. Aslında Meksika vizesiz girişe izin veren bir ülke değil ama internetten vize işlemini o kadar kolay hallediyorsunuz ki adeta "vizesiz" giriş imkanı doğuyor size. Cancún ve Tulum gibi harika sahil kentlerinde eski Amerika uygarlıklarının izini sürmeniz mümkün. Vizesiz gidilebilen Amerika kıtası ülkeleri arasında Arjantin de var. Bu ülkede vizesiz olarak 3 ay seyahat edebilirsiniz. Latin mutfağı değişiktir, tecrübe etmekte fayda görüyorum.

arjantin ile ilgili görsel sonucu















Singapur

Singapur, Asya’da görülmesi gereken en renkli ülkelerden birisi olarak değerlendirilir hep. Sahilleriyle, meşhur Santosa Adasıyla, eğlence mekânları ve bir hayli farklı yemekleri ile insanı kendisine hayran bırakan bir ülkedir. Türkiye’den vize de istemiyor bu ülke.

Maldivler

İlgili resim


Ve yılların favorisi... Hint Okyanusu’nda yaklaşık 1,200 adadan oluşan Maldivler bizden vize istemeyen ülkelerden birisi. Tadına doyulmaz beyaz sahilleri ve her ton mavi renkten oluşan harika denizi kesinlikle görülmeye değer. Ancak tabii ki köpek balıklarıyla yüzme tecrübesine erişeceksiniz bu ülkede. 


VİZESİZ MUTLU TATİLLER HERKESE :)

Bu yazılarımı da okumalısınız: 

SALDA GÖLÜ
HUZURLU TATİL
YUNAN ADALARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...