13 Mart 2018 Salı

Mutlu ve Huzurlu Bir Tatile Çıkıyoruz... Hazırlanın...

Değerli okurlarım,

Malum havalar güzelleşiyor. Gerçi "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" lafı geniş kitlelere hitap etse de yazın yaklaştığı da kaçınılmaz. Ve elbette hazırlıklara başlıyor olacağız. Kimimiz sahillere akın ederken, kimimiz dağ havası alabileceği, huzurlu bir dinlence gerçekleştireceği yerlerde rezervasyonlarını yaptıracak.

İşte bugün ben de bu konuya parmak basmak istiyorum. Huzurla dinlenebileceğiniz, denize girip, kumsalda güneşlenip, bazen gölgede kitabınızı okuyabileceğiniz bir kaç yer önerim olacak. 

Milas Bafa Gölü - Muğla

İlgili resim

Muğla’nın Milas ilçesindeki Bafa Gölü ve çevresi de huzurlu tatil arayışında olanlar için güzel bir alternatif. Doğa insanıysanız Bafa Gölü tam size göre... Göl kıyısında bulunan butik otel ve pansiyonlar konaklama için yeterince uygun. Uyandığınızda kuş seslerine hazırlıklı olun. Göl ve çevresinde doğa yürüyüşü yapmanız da söz konusu olabilecek. Birbirinden lezzetli yöresel yemekler de burada sizi bekliyor olacak.


Bördübet Koyu - Marmaris

İlgili resim

Bördübet Köyünü hiç duymadınız, duyduysanız da gitmediniz. Marmaris’te çam ormanları içerisinde yer alan Bördübet Köyü’nde hem denize hem doğaya doyacaksınız. Çam kokusu ve huzur... Sizi bekleyenler bunlar olacak. Konaklama konusunda birkaç alternatif dışında şansımız bulunmuyor ama. Çünkü burası henüz keşfedilmedi. Marmaris merkezden yaklaşık 25 kilometre yol aldıktan sonra Bördübet'e ulaşabilirsiniz.


Akyaka - Muğla

akyaka ile ilgili görsel sonucu

Akyaka, Muğla'da bulunan, "mavi bayraklı" denizi ile meşhur olmuş, ahşap dekorlu evleri ile insanları ve turistleri kendine çeken bir lokasyon. Akyaka’da denize girebileceğiniz birden fazla koy var. Oteller ve ağaç evlerde konaklayabilirsiniz. Ayrıca kamp yapmak isteyenler için de son derece uygun bir profil çiziyor burası.

Assos Behramkale - Çanakkale

assos behramkale ile ilgili görsel sonucu

Kültür turistiyseniz ama buna bir de yaz tatilinizi eklemek istiyorsanız Assos’u kaçırmayın derim. Assos antik kentinin tarihi dokusu içerisinde butik oteller var. Serin denizinin (ki ben "çakı gibi" tabiri kullanıyorum) tadını çıkarın mutlaka. Köy halkı oldukça misafirperver, tüm Anadolu'da olduğu gibi... Bu insanların yapmış olduğu el işi ürünler ve doğal zeytinyağları ilginizi çekecektir. Aracınızla gitmeniz tavsiyemdir, zira çevre lokasyonları da gezip görme imkanınız olur.


Selimiye Köyü - Marmaris

marmaris selimiye ile ilgili görsel sonucu

Dediniz ki "Ben bakir bir koy arıyorum, henüz çok fazla keşfedilmemiş bir yer olsun". Rotanızı Marmaris'e çevirin. Marmaris sınırları içerisinde bu profilde epeyce yer bulunuyor. Selimiye ufak, güzel, şirin ve huzurlu bir köy. Denizi ise tam bir şaheser. Selimiye'de bulunan butik oteller ve pansiyonlarda konaklama imkanınız olacak, hem de oldukça cüzi fiyatlarla.

Adrasan Koyu - Antalya

adrasan koyu ile ilgili görsel sonucu

Adrasan, Antalya’nın henüz çok fazla popüler olmayan yerlerinden birisi. Kumluca ilçesine bağlı Adrasan, misafirlerine huzurlu bir ortamda mükemmel bir deniz sunuyor. Adrasan’da oteller, pansiyonlar ve ağaç evler mevcut. Tarih ve doğayı bir arada arayanlar için biçilmiş kaftan...


Foça - İzmir

foça ile ilgili görsel sonucu

Ege’de bir tatil planlıyorsunuz. Huzur ve deniz size yetecek. O zaman Foça size en uygun yerlerden biri. Foça, zaten yüzyıllardan beri var olan bir kasaba. Doğayla iç içe geçmiş yapısı ve temiz denizi ile size uygun bir yer olabilir. Konaklama seçenekleri de Foça’da fazlasıyla var.

Kalem Adası - İzmir

İlgili resim


"Tüm yıl boyunca deli gibi çalıştım. Bunun yorgunluğunu üzerimden atmalıyım, güzelce de dinlenmeliyim, denizime girmeliyim, güneşin tadına varmalıyım." Bunu bu dönemde sıklıkla duyacaksınız. İşte o zaman arkadaşlarınıza Kalem Adası'nı önerin. Çok fazla bilinmeyen, sakin bir yer olan Kalem Adası’na Bademli’den tekneyle geçiliyor.


Kaz Dağları - Çanakkale

kaz dağları ile ilgili görsel sonucu

Destanlara konu olan Kaz Dağları, birbirinden güzel ağaçları, birbirinden güzel kuş türlerini ve doğanın daha birçok harikasını içerisinde barındırıyor. Az önce bahsettiğimiz Assos Behramkale gibi burası da size "çakı gibi" bir deniz vaad ediyor. Adatepe ve Yeşilyurt Köyü gibi pek çok yerde konaklayabileceksiniz. Özellikle ağaç evler ve pansiyonlar doğayı daha iyi hissetmenizi sağlayacak. Bölgeye özel aracınızla giderseniz daha iyi olur, çünkü civarda gezilecek epey lokasyon var. Ayrıca Kaz Dağları’nda kamp yapmak da sizin için farklı bir deneyim olabilir. 

Faralya Köyü - Muğla

faralya köyü ile ilgili görsel sonucu


Türkiye’nin cennet köşelerinden başka biri de Kelebekler Vadisi’nde bulunan Faralya Köyü. Henüz çok fazla kişi tarafından keşfedilmedi Faralya... Huzur, mutluluk ve doğayı bir arada arıyorsanız tam da buraya gelmelisiniz. Faralya’da genellikle ağaç evlerden oluşan pansiyon ve oteller bulunuyor. 

Şövalye Adası - Fethiye

fethiye şovalye adası ile ilgili görsel sonucu

Fethiye uzun yıllardır alternatif tatil rotalarından biri konumunda... Fethiye’nin müthiş denizi ve bir de sakin ortamı biraraya gelince Şövalye adası kafa dinlemek için ideal bir yer haline geliyor. Adını Rodos şövalyelerinden alıyor ada. Adaya ulaşım her gün Fethiye’den tekneler ile sağlanıyor. Denize girmenin yanı sıra, yürüyüş yapmak için son derece de uygun bir yer. Birbirinden güzel Akdeniz lezzetlerini de denemeniz önerilir

ŞİMDİDEN HERKESE HUZURLU ve MUTLU TATİLLER DİLİYORUM.

Bu yazılarımı da kaçırmayın:

SALDA GÖLÜ
YUNAN ADALARI
Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...