16 Mart 2018 Cuma

Son Keşif: Salda Gölü...

Merhaba değerli okurlarım,
Tatil üzerine kısa anektodlar içeren yazılar yazdığıma şahit olmuşsunuzdur. Bakir koylar, vizesiz ülkeler, Yunanistan, Amerika derken yurtiçinden özellikle tercih edilmesi gereken bir yeri ayrıca ayırdım.
salda gölüne girilir mi ile ilgili görsel sonucu
Tertemiz denizi ile favori olan Maldivler bir çoğumuzun hayallerini süslüyor ama daha uygun fiyata daha yakın bir yere neden gidilmesin? Örneğin "Salda Gölü"ne...
Salda Gölü, Burdur ili sınırları içerisinde henüz keşfedilmeye başlanan bir turistik zenginlik. Merak konusu bir diğer husus ise bu güzelliğin tadı yeterince çıkarılabiliyor mu, yani bu gölde yüzülebilir mi? Sizin için araştırdım ve şu sonuca ulaştım. Evet, Salda Gölü’nün adını duyup gölü ziyarete gelen misafirler, göl kenarındaki “Göle Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” levhasına bakarak tereddüte düşüyorlar. Bu da gayet normal. Ben de Sapanca Gölüne gittiğimde aynı tabelalara rastlıyorum. İster istemez de düşünüyorum gölde suya girmek ne derece tehlikelidir diye. 
salda gölüne girilir mi ile ilgili görsel sonucuŞunu ifade etmeliyim ki "Salda Gölü"nde gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz. Havalar da ısınıyor malum, yerli ve yabancı turisti çeken Salda Gölü’nde kamp kurmak ve özellikle yüzmek güzel bir tecrübe olacaktır. Çünkü Salda Gölü, Türkiye’nin en berrak ve temiz suyuna sahip göldür.
“Göle girmek tehlikeli ve yasaktır” levhaları ise sadece belediyenin sorumluluk almamak adına astığı uyarıcı işaretlerdir. Geçmişte Salda Gölü’nde boğulma olayları da olmuştur. Son boğulma olayı yaklaşık 10 yıl önce gerçekleşmiş. Ama bakıldığında bu üzücü olayların yaşanması tamamen biz insanların ihmalkar davranışlarından kaynaklanmaktadır. Başta kramp, nöbetler geçirilen hastalıklar (epilepsi vb..), küçük çocukların suya girişlerinde ailelerinin yeterince dikkat etmeyişi, yorulma, panik ve tabii ki bilinçsiz yüzme… Alkol alıp da göle girenleri saymıyorum bile...
Özetle; her gölde, her denizde boğulma riskimiz bulunuyor. "Salda Gölü’nde" bundan daha fazla oranla değil boğulma riskiniz. 
İlgili resim
Türkiye'nin Maldivleri diye tanınan Salda Gölü hakkında bir diğer çarpıcı bilgi de, dünya üzerinde Mars gezegeni biyolojik ve yüzeysel yapısını andıran 2 yerden biri olması. 
Sadece bu da değil... Bembeyaz kumsalları, temiz suyu, havası, maviliği, manzarasının yanında Salda Gölü’nün sizlere sunduğu diğer bir güzellik daha mevcut; çamur banyosu… Uzmanlar tarafından çamur banyosunun sayısız faydası olduğu söyleniyor. Cilt hastalığı, sivilce, eklem ağrıları, sedef gibi problemleri olanlar bu çamurlarla şifa buluyorlar. Cildi yumuşatma, gözenekleri açma, selüloit ve çatlak tedavisi ve toparlama etkisi, antiseptik tesiri ile akne ve sivilceleri yok etme, kırışıklıkları giderme, siğilleri absorbe etme özellikleri bulunduğu biliniyor. Cilde sürülen çamur cildi gerdiriyor ve genç hissetmenizi sağlıyor.
çamur banyosu ile ilgili görsel sonucu
SALDA GÖLÜNE GİDERSENİZ, İYİ KEŞİFLER DİLERİZ BİZ DE O ZAMAN...

Bu yazılarımı da kaçırmamanızı öneririm:

Vizesiz Seyahat Edilebilecek Ülkeler
Yunan Adaları
Huzurlu ve Mutlu Bir Yurtiçi Tatili İçin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...