Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde yayınladığım Tehlikeli 3'lü yazım sonrasında sizlere evde kendi sucuğumuzu nasıl yapabileceğimizi anlatma sözü vermiştim. Şimdi o sözü tutma vakti geldi.
En azından ne kullanarak, nasıl yaparak tüketeceğimizi bildiğimiz lezzetli bir sucuk yapımına hazır olun. Önce malzemeleri not edin demiyorum, yazımı açık tutun, okuya okuya hazırlayın :)
Öncelikle sarımsakların kabuklarını soyun. Üzerine hafif tuz ilave edip havanda dövmelisiniz. Tüm baharatları ve tuzu bir kabın içine alın ve güzelce karıştırın. Derin bir kabın içine etleri koydultan sonra dövülmüş sarımsakları ve baharat karışımını ilave edip yarım saate yakın süreyle yoğurun.
Yoğurmayı bitirdiniz. Sıra dinlendirmeye geldi. Etin bulunduğu kabın üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 1 gün dinlendirin. Ertesi gün çıkarıp et kıyma makinesinden (evinizde varsa) geçirin. Kıyma makineniz yoksa da sorun değil, dinlenen eti "et dövme aletiyle" de dövüp yeniden yoğurmanız gerekecek ama. 20 dakika kadar yoğurmak yeterli olur.

Kurutma işi de özen gerektirir. İşlemi tüm ete uyguladıktan sonra elde ettiğiniz sucukları kalın bir ipe dizin. İlkbahar yaz aylarında yapıyorsanız iyi bir sıcaklıkta 3 gün kurutma için yeterliyken sonbahar ve kış aylarında hava sıcaklığına bağlı olarak 7 gün optimaldir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder