20 Temmuz 2012 Cuma

Mustafa Kemal'in Gizemi (3)

Ve Yüce Önder üzerine gerçekleştirmeye çabaladığım araştırmalarımı kapsayan blog serisinde 3.bölümdeyiz nihayet... Bu bölümde de Mustafa Kemal'in olağanüstü yaşantısına ait gizemli anekdotlar çıkıyor karşımıza...

  

"ATATÜRK VE "9" VE "19" RAKAMLARI..."

Atatürk´ün hayatında "9" rakamının kendine özgü önemli bir yeri var. Örneğin Atatürk´ün doğum yılı olan 1881 rakamı, "9" rakamı ile çok çeşitli ilişkiler yumağı içersinde...

18 + 81 = 18
1 + 8 = 9
18 = 2x9
81 = 9x9
19 x 99 = 1881

*** Atatürk´ün harp okuluna girdiği tarih : 1899...
*** Vatanı kurtarmak için Samsun´a ayak bastığı tarih : 19/05/1919...
*** Bandırma vapurunda yolcu sayısı 19'du...
*** İttihat ve Terakki´nin yıllık toplantısına Trablusgarp delegesi olarak katıldı : 22/09/1909...
*** Sivas kongresinde Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk Cemiyeti Heyeti Temsiliyesini kurdu : 04/09/1919...
*** Erzurum Mebus adaylığını kabul etti : 19/10/1919...
*** TBMM tarafından kendisine "Gazi" unvanı verildi ve Mareşalliğe terfi ettirildi : 19/09/1921...
*** Atatürk 19.yüzyılda 19 yıl yaşamıştır...
*** Atatürk 19.yüzyılın bitmesine 19 yıl kala doğmuştur...
*** Atatürk´ün ilk askeri görevi, 19.Kolordu Komutanlığıdır...
*** "Mustafa Kemal Atatürk" ismi 19 harften oluşmaktadır...
*** Mustafa Kemal Atatürk´ün nüfus cüzdanının numarası da 993814-B idi. Bu sayı dizisindeki 938 rakamı öldüğü yılı hatırlatmaktadır...
*** Kendisine ait "Ne Mutlu Türküm diyene" ve "İstikbal Göklerdedir" sözleri 19 harften oluşmaktadır...
"BUNLAR BİR GÜN OLACAKTIR; GÖRÜRSÜNÜZ, İŞİTİRSİNİZ..."

Prof.Dr.Afet İnan "Atatürk hakkında hatıra ve belgeler" adlı kitabında ilginç bir hatırasını nakletti. Atatürk 9 Ocak 1936 Perşembe günü, dil ve tarih coğrafya fakültesinin açılış dersinde okuması için Afet İnan´a :
"Tarih belgelerinin ilerideki keşifleri buna dayanacaktır. Her tarihi kişinin söylediği sözler toplanabilecek ve böylece biz onları kendi seslerinden ve sözlerinden dinleyebileceğiz."  diyerek yazıyı verir.

Buna karşılık Afet İnan :
"Bu çok uzak bir gelecekte belki olabilecek keşfin benim ifadem olarak verilmesine cesaret edemeyeceğimi" kendisine söylediğim zaman canı sıkıldı ve şöyle dedi :
"Bunlar bir gün olacaktır...Görürsünüz, işitirsiniz..."

30 yıl sonra...
Atatürk tarafından bu yazının verilmesinden 30 yıl sonra yine aynı ay ve günlere tesadüf eden 01 Ocak 1966´da şöyle bir haber yayımlandı :

"Venedik´in Saint Georges Adası´ndaki Benedictis Manastırı Labratuvarları´nda, manastır rahiplerinden Pellegrio´nun yönetiminde, seslerin ayırımı esasına dayanan çok dikkate değer araştırmalar yapılmaktadır. İtalya İçişleri Bakanlığı, 1962´de başlayan bu çalışmaları kontrol etmektedir. Fakat elde edilen sonuçlar halen açıklanmamıştır. Saint Georges Adası´ndaki bilim kurulu geçmişe ait sesleri toplayacak elektronik araçlar üretmeye çalışmaktadırlar. Bilim adamları özellikle Demosten, Pitagor ve Jul Sezar´ın söylevlerinden kendi sesleri ile parçalar elde etmeye uğraşmaktadırlar."

"ATATÜRK´ÜN GÖRDÜĞÜ SON RÜYA..."

26 Eylül 1938 tarihinde Atatürk, rahatsızlığı ile ilgili olarak ilk defa hafif bir koma atlatmıştı. Prof.Dr.Afet İnan, olayı şöyle anlatıyor :

"O geceyi rahatsız geçirdi,ilk hafif komayı o zaman atlatmıştı. Ertesi sabahki açıklamasında" :
"Demek ölüm böyle olacak" diyerek "uzun bir rüya gördüğünü" söyledi ve "Salih´e söyle, ikimiz de aynı kuyuya düştük, fakat o kurtuldu" dedi.

Atatürk´ün, burada "kuyuya düşme" sembolü ile gördüğü rüya vizyonu, kendisinin de söylediği gibi ölümün habercisiydi. Salih Bozok´un kuyudan kurtulması ise bilindiği gibi, Atatürk´ün vefat ettiği gün, buna çok üzülen Salih Bozok´un intihar etmesi ve sonunda kurtarılmasını simgeliyordu.

İşte bu, ATATÜRK´ün son rüyasıydı...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Devrim niteliğindeki DeFi Protokolü IPOR 22 Mart 2023'te Bitget'te listelenecek

  Bitget, geleneksel finans oyuncuları için IPOR pratik çözümü ile DeFi ve TradFi arasındaki boşluğu dolduracak Victoria, Seyşeller, 20 ...